Andronescu: Daca se decide ca teza lui Ponta este plagiat, se poate merge pana la desfiintarea scolii de doctorat

Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, a facut, vineri, o declaratie socanta: daca in Consiliul National de Etica (CNE) se stabileste ca teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat se poate merge pana la desfiintarea scolii de doctorat.

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), institutie pe langa care functioneaza Consiliul National de Etica, a anuntat ca, intrucat Ponta este demnitar, CNE este singurul for care poate decide daca teza de doctorat a lui Ponta este plagiat.

Intrebata ce va face daca in Consiliul National de Etica se va stabili ca a fost vorba de un plagiat in cazul lucrarii de doctorat a premierului Victor Ponta, ministrul Ecaterina Andronescu a spus ca va face ce-i spune legea sa faca.

“Se stabilesc niste masuri, mergand pana la desfiintarea scolii de doctorat”, a precizat ministrul Educatiei.

Prin aceasta declaratie ea ameninta, de fapt, intreaga Universitate Bucuresti, unde a facut Ponta doctoratul. Astfel, pentru un hot care l-a avut indrumator la doctorat pe un alt hot – profesorul Adrian Nastase -, Andronescu vrea sa desfiinteze scoala de doctorat.

Desigur, acestea sunt numai vorbe, pentru ca ea nu va semna niciodata vreun document care l-ar incrimina pe Ponta. Dovada sta faptul ca decizia CNATDCU de a-i retrage premierului titlul academic a fost aruncata la cos de Andronescu, in ciuda faptului ca documentul a fost aprobat in unanimitate de membrii Consiliului, iar 7 dintre ei sunt academicieni.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.