Echipa lui Blaga

Partidul Democrat Liberal si-a ales, sambata, noua structura de conducere, in cadrul Conventiei Nationale Extraordinare,de la Palatul Parlamentului. Vasile Blaga – candidat unic – a fost ales presedinte, cu 1.197 de voturi “pentru” si 28 “impotriva”. Extrem de numeroasa, echipa sa are 4 prim-vicepresedinti si 15 vicepresedinti, iar din randul acestora fac parte si dintre cei care au pierdut “cu brio” la locale, lucru remarcat si de Elena Udrea, care a preferat sa ramana un simplu membru de partid. Nici Videanu, nici Berceanu nu se regasesc in noua echipa de conducee a partidului. Dar si Monica Macovei a vrut sa ramana un simplu membru in PDL, anuntand cu cateva zile inainte de Conventie ca va candida, poate, in 2013, la un post de conducere. Marii absenti au fost Traian Basescu si Mihai-Razvan Ungureanu, acesta din urma nefiind invitat ca sa nu le monopolizeze imaginea. Victor Ponta l-a sunat pe Blaga sa-l felicite, nu insa si Basescu.

Prim-vicepresedinti alesi:

  • Cezar Preda (926 de voturi)
  • Dorin Florea (881 voturi)
  • Cristian Preda (872 voturi)
  • Mihai Stanisoara (751 voturi).

Perdantii sunt Teodor Baconschi, care a obtinut 382 de voturi, si Theodor Paleologu, cu numai 369 de voturi. Paleologu a fost insa ales secretar executiv, alaturi de alte 5 parsoane.

Gheorghe Flutur a fost ales secretar general, iar Ion Ivascu, trezorier.

Vicepresedinti alesi: George Scripcaru, Mircea Hava, Gabriel Berca, Anca Boagiu, Constantin Ostaficiuc, Raluca Turcan, Andreea Paul, Cristian Boureanu, Sever Voinescu, Florin Popescu, Radu F. Alexandru, Traian Igas, Alin Tise, Costica Canacheu, Sulfina Barbu.

Secretarii executivi sunt: Theodor Paleologu (645 de voturi), Mihai Dan Marian (542 voturi), Constantin Dumitru (509 voturi), Ioan Ruset (413 voturi), Jean Marian Marinescu (401 voturi) si Marian Zlotea (401 voturi).

Secretarii generali adjuncti sunt: Bogdan Cantaragiu (851 voturi), Ion Dumitrel (564 voturi), Alin Augustin Popoviciu (396 voturi).

Noii membri ai Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii sunt: Cristina Minerva Badiu, Edward Honorius Circa, Andrei Jean Falcescu, Dan Sorin Moldovan, Petru Movila, Mihaela Petrescu, Tanase Stamule.

Membrii Comisiei Nationale de Revizie si Control: Florin Bogdan Ciorascu, Andrei Florea, George Ionescu, Maria Andra Oproiu, Gabriel Paun, Cristian Teodor.

Boc: Perdantii sa ramana alaturi de partid

Emil Boc, fostul presedinte al PDL, a declarat ca are incredere in noua echipa de conducere si a apreciat, in legatura cu perdantii zilei, ca toti trebuie sa ramana alaturi de partid. Intrebat daca ii pare sau ca Silviu Prigoana nu a fost ales in functia de vicepresedinte al PDL, ocupand in final locul 16, in conditiile in care au fost 15 eligibile si 31 de candidaturi, Emil Boc a raspuns: “Asta e viata, votul oamenilor nu mai poate fi comentat, trebuie respectat. Evident ca imi pare rau, intrucat domnul Prigoana e o voce a partidului, dar sunt convins ca va ramane alaturi de partid chiar daca a fost primul sub linie”.

Vasile Blaga: PDL va coagula dreapta care se va opune USL

“PDL a iesit astazi din CNE cu un obiectiv extrem de clar: acela de a depune toate eforturile care depind de el pentru coagularea dreptei, care sa se poata opune cu succes, in toamna, USL-ului’, a spus Blaga.

El a anuntat ca in partid nu se va lucra “la gramada, ca pana acum”, ci fiecare va trebui sa raspunda pentru increderea acordata de catre democrat-liberali.

Ponta cu felicitari, Basescu nu

Vasile Blaga le-a recunoscut jurnalistilor ca a fost telefonat de Victor Ponta sa-l felicite, insa nu si de Traian Basescu. Daca despre seful statului a spus ca “poate o fi ocupat” (Traian Basescu petrecandu-si sfarsitul de saptamana la Neptun, n. red.), Blaga s-a grabit sa se delimiteze de premier

Noulsef al PDL a afirmat ca “nu poate exista o colaborare cu USL atat timp cat aceasta uniune incearca sa confiste institutiile statului si singura sa grija este sa gaseasca Grajdani ca sa acopere furturile”.

Udrea: Nu au venit castigatorii

Elena Udrea a declarat ca se astepta ca in echipa lui Blaga “sa vina castigatorii, nu cei care au pierdut lamentabil”. “Cand tu pierzi lamentabil cu 8% si te gandesti ca poti sa fii in conducerea PDL, eu ma intreb cum va fi privita aceasta conducere din exteriorul partidului”, a afirmat ea, tintind-o clar pe Sulfina Barbu, care a candidat pentru fotoliul de primar al Sectorului 4.

Elena Udrea a precizat ca acesta este motivul pentru care cativa dintre cei care au fost imaginea vechii conduceri – printre care si ea – nu au mai candidat, pentru a-i lasa in fata pe castigatori.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.