Educație rutieră pentru preşcolari, direct de la polițiști 

La începutul acestei săptămâni, agenți ai Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 le-au oferit preşcolarilor din cadrul Grădiniţei nr. 210 din Cartierul Drumul Taberei lecţii despre educaţia rutieră, dar şi sfaturi despre menţinerea unui mediu înconjurător curat.

Cei 170 de prichindei au învăţat cum şi când se traversează în condiţii de siguranţă, dar şi care sunt semnificaţiile culorilor semaforului, având în vedere că una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere este nerespectarea regulilor de către pietoni.

De asemenea, micuţii au fost informaţi şi despre locurile publice unde se pot juca în siguranţă, iar inspectorii de mediu le-au prezentat câteva din modalităţile pe care le pot adopta pentru menţinerea unui mediu curat şi sănătos.

politia, educatie rutiera, elevi 02

Poliţiştii locali i-au sfătuit ca, în cazul în care se rătăcesc de casă, să ceară ajutorul unui poliţist şi, foarte important, să-şi cunoască numele, prenumele şi adresa.

politia, educatie rutiera, elevi 03

Cu prilejul acţiunii, preşcolarii au avut şansa de a învăţa regulile de circulaţie direct de la poliţişti, de a înţelege mai bine rolul poliţistului şi, mai ales, de a conştientiza responsabilitatea fiecărui participant la traficul rutier.

politia, educatie rutiera, elevi 04

„Prin acestă acţiune se doreşte implicarea tuturor copiilor preşcolari şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale copiilor, dar şi punerea în valoare a capacităţilor acestora în diferite domenii şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale”, precizează Primăria Sectorului 6, într-un comunicat remis redacției.

Acțiuni de acest fel vor continua, derulate de poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6, prin Direcţiile Protecţia Mediului, Ordine Publică şi Serviciul Circulaţie. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.