Elena Udrea catre Eduard Hellvig, despre sprijinul cerut MAI in ancheta de la MDRT: Dar de ce nu FBI sau CIA?

Elena Udrea ia in deradere anuntul actualului ministru al MDRT, Eduard Hellvig, privind sprijinul solicitat MAI pentru anchetarea cheltuirii fondurilor ministerului in timpul mandatului ei. Udrea il intreaba ironic pe ministrul liberal, intr-o postare pe blog, de ce nu a solicitat ajutorul FBI sau CIA in acest demers. Fostul ministru PDL ii transmite, totodata, ca ii doreste “macar 10% din rezultatele pe care le-a avut ministerul sub conducerea ei”. Postarea poarta titlul “Deviza Guvernului Ponta: In lipsa proiectelor, sa tipam cat mai tare!” si are un ton critic la adresa noului Executiv ”aflat in campanie electorala pentru USL”.

“Iau declaratiile actualului ministru al Dezvoltarii Regionale ca declaratii de campanie electorala. Guvernul Ponta este in campanie electorala pentru USL. Deci, nu pot trata cu seriozitate ce spune. Cu atat mai mult cu cat, evident, domnul ministru mai are de muncit pana sa inteleaga cu ce se ocupa MDRT. Chiar daca platile la care face referire sunt facute in aprilie-mai, cand eu nu mai eram ministru, tot arata ca nu este familiarizat cu activitatea institutiei, care asta inseamna: finantari de proiecte ale autoritatilor publice locale”, scrie Elena Udrea pe blog.

Trimitere la Tariceanu

Fostul ministru PDL il indeamna pe Hellvig sa verifice activitatea ministerului in perioada Guvernului Tariceanu “daca vrea sa afle cu adevarat sa afle despre alocari de fonduri pe criterii politice”.

Ea aminteste ca in timpul mandatul sau au fost introduse pentru prima data standarde de cost si criterii obiective, transparente, de finantare a proiectelor.

In asteptarea multumirilor

“In orice situatie, astept ca, in urma verificarilor pe care le va face, USL sa imi multumeasca public pentru activitatea in fruntea MDRT. Mai mult, ii doresc actualului ministru si oricui ar mai veni sa aiba macar 10% din rezultatele pe care le-am avut eu. Pana atunci, vad ca acesta taie panglici la proiectele mele, cele pe care declara ca le suspecteaza ca au fost realizate pe criterii politice”, considera Elena Udrea.

Control la 3 saptamani

Ministrul Eduard Hellvig a declarat duminica, la Arad – si ulterior intr-un comunicat de presa transmis de MDRT -, ca a solicitat Ministerului Administratiei si Internelor ajutor pentru anchetarea modului in care au fost cheltuite fondurile in mandatul Elenei Udrea.

El sustine ca a avut o discutie informala cu ministrul Internelor, Ioan Rus, care i-a promis ca operatiunea de control va fi demarata in aceasta saptamana.

Desigur, ar fi fost de asteptat ca auditul sa fi fost deja facut pana acum, intrucat au trecut deja 3 saptamani de la investirea Guvernului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.