Europarlamentarii USL cer Parlamentului European retragerea mandatului Monicai Macovei

Europarlamentarii PSD si PNL au anuntat, luni, ca ii inainteaza presedintelui Parlamentului European, Martin Schultz, o scrisoare in care o reclama pe Monica Macovei ca “i-a dezinformat” pe liderii europeni si ii cer  sanctionarea europarlamentarului PDL cu pierderea mandatului. Anuntul a fost facut, luni, intr-o conferinta de presa, de Catalin Ivan, liderul europarlamentarilor PSD, care a precizat ca va cere si Parlamentului national infiintarea unei comisii de ancheta referitoare la actiunile Monicai Macovei de “punere in pericol” a intereselor nationale ale Romaniei. Amintim ca Ivan a urecheat-o acum cateva zile si pe Viviane Reding, comisarul european pentru Justitie, pentru ca nu s-ar fi informat mai bine asupra situatiei politice din Romania inainte de a-si exprima opinia. In fine, europarlamentarii vor depune si o plangere penala impotriva Monicai Macovei.

“Vom cere comisie de ancheta. Presedintele Parlamentului European va propune, daca va considera ca este necesara, sanctionarea Monicai Macovei. E atributul presedintelui Parlamentului European – el propune Consiliului presedintilor – liderilor grupurilor – o anumita sanctiune, care poate merge pana la pierderea mandatului. Poate sa-i dea avertizare, poate sa-si piarda anumite atributii, dar noi cerem sanctiunea maxima – pierderea mandatului pentru grave prejudicii aduse imaginii Parlamentului European”, a spus Ivan.

El o face vinovata pe Monica Macovei de faptul ca a pus intr-o situatie dificila Parlamentul European, dezinformandu-i pe liderii europeni. “Romania are, in Europa, o problema reala, dar nu creata de actiunile USL, ci de actiunile PDL, care, in special prin Monica Macovei, au furnizat informatii false despre situatia din tara”, a adaugat el.

“Exista o ingrijorare mare (in Europa, n.r.) pentru ca a fost lansat un val de minciuni din partea PDL prin sistemul orchestrat de Monica Macovei. Au fost plasate articole in ziare din Europa de catre apropiati ai Monicai Macovei, care apareau azi pe site-ul ziarului, iar in secunda urmatoare Macovei trimitea link-uri tuturor membrilor Parlamentului European”, a continuat Ivan.

Vinovata de serviciu

Europarlamentarul USL a mai spus ca Macovei a reusit inducerea ingrijorarii in cancelariile europene spunand ca in Romania are loc o lovitura de stat, ca judecatorii si procurorii sunt amenintati si ca ea este singura din Romania care s-a luptat pentru independenta Justitiei in 2005-2006.

“Cand un oficial al statului roman trimite astfel de scrisori, spune ca trebuie invocat art. 7 si ca Romania trebuie sa piarda dreptul de vot in Consiliu si fondurile trebuie suspendate – e un atac fara precedent la adresa Romaniei”, a mentionat Ivan.

El a adaugat ca nu exista ca precedent faptul ca un europarlamentar sa atace atat de dur statul pe care il reprezinta si ca vreun oficial sa invoce art. 7 impotriva statului pe care il reprezinta. “Sunt socati si cei de la Bruxelles”, a conchis Ivan. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.