Fabrica Mercedes-Benz Vitoria, la al 750.000-lea model din seria Vito si Viano

Vehiculul comercial cu numarul 750.000 din seria actuala Vito si Viano a iesit din fabrica Mercedes-Benz Vitoria, Spania, anunta compania. Este vorba despre un vehicul negru obsidian Mercedes-Benz Viano Avantgarde V6, avand cutie de viteze automata si un interior luxos din piele. Modelul a fost creat pentru un client din Belgia. Aceasta realizare reprezinta un moment de referinta pentru Vitoria, prima fabrica de productie in serie a vehiculelor electrice Mercedes-Benz.

Fabrica Vitoria s-a remarcat in 2010 ca fiind producatoarea primei serii din lume de vehicule electrice: Mercedes-Benz Vito E-CELL.

Al 750.000-lea vehicul comercial din seria actuala Vito si Viano a iesit din fabrica Mercedes-Benz din Vitoria, Spania. Acesta este un vehicul negru obsidian Mercedes-Benz Viano Avantgarde V6, avand cutie de viteze automata si un interior luxos din piele, si va fi livrat unui client din Belgia.

“Aceasta realizare marcheaza inca un episod important din istoria fabricii Vitoria,” declara Emilio Titos, managerul fabricii. “Avantajul nostru principal este centrul de expertiza pentru vehiculele de marime medie si pentru cele electrice, ce reprezinta o componenta esentiala a retelei de productie Mercedes-Benz.”

Seria actuala de vehicule comerciale este fabricata la Vitoria din 2003, oferind doua variante de modele, Viano si Vito. Mercedes-Benz Viano este un autovehicul premium pentru clientii privati. Mercedes-Benz Vito este adaptat necesitatilor clientilor comerciali, din vanzari, productie, servicii sau transport de persoane. Anul 2010 a fost marcat de lansarea pe scara larga a noii generatii de Viano si Vito.

Peste 500 de Vito E-CELL

De asemenea, fabrica Vitoria a inceput sa produca in 2010 prima serie din lume de vehicule electrice: Mercedes-Benz Vito E-CELL. Datorita sistemului sau de functionare cu 0 emisii, Vito E-CELL este ideal pentru aglomerarile urbane si pentru zonele cu un mediu sensibil.

Mai mult de 500 de Vito E-CELL au fost pana acum produse si livrate clientilor europeni, pentru a le testa in tot felul de situatii cotidiene. Divizia Mercedes-Benz Vans si-a extins portofoliul de modele in martie 2012, lansand varianta Vito E-CELL crewbus. Noul vehicul electric ofera confort pentru sapte pasageri si are o arie de acoperire de 130 km.

98.000 de modele comerciale vandute anul trecut

In ultimii noua ani, seria actuala de vehicule comerciale a devenit cea mai bine vanduta serie din istoria fabricii Vitoria. Spre exemplu, 98.000 de modele au fost vandute in toata lumea doar in anul 2011.

Fabrica Vitoria, situata in centrul regiunii basce din nord-vestul Spaniei, a fost construita la inceputul anilor ’50.

Aproximativ 3.200 de persoane sunt angajate in fabrica ce include un complex de 600.000 de mp si o arie de productie de 370.000 de mp. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.