FADERE îi cere demisia ministrului de Interne pentru cozile de la frontiere

„Pentru proasta organizare din ultimele zilei a activității frontierelor și pentru dezinteresul demonstrat în momentul în care a fost informat că la frontiere s-au format cozi kilometrice”, Federația asociațiilor de români din Europa – FADERE îi cere demisia lui Petre Tobă din fruntea Ministerului Afacerilor Interne. 

„Este inadmisibil ca în apropierea sărbătorilor de iarnă, când foarte mulți români din Europa se întorc în țara, autoritățile să fie luate din nou „prin surprindere”. Însă, pe lângă faptul că frontierele nu au fost pregătite pentru acest moment, după ce a fost înștiințat că există cozi foarte mari, domnul Tobă s-a comportat în continuare cu dezinteres nerezolvand problema”, reclamă Daniel Tecu, preşedintele FADERE.

El arată că „în Europa locuiesc în jur de 3 milioane și jumătate de români care trimit foarte mulți bani în țară și se întorc acasă în număr covârșitor de două ori pe an: de Crăciun și în perioada vacanței de vară”.

„Suntem indignați de sutele de telefoane și mesaje pe care le-am primit din partea românilor care, în loc să fie primiți cu brațele deschise de România, sunt ținuți la granițe și tratați încă o dată cu dispreț. Sperăm ca adevăratul motiv pentru care s-au format cozile uriașe să fie doar incompetența. Ar fi mult mai grav data situația ar fi o răzbunare politică pentru votul diasporei sau și-ar avea originea în obiceiul polițiștilor de frontieră și vameșilor corupți care caută în bagajele românilor până îi fac pe acestea să le dea spagă pentru a putea intră în ţară”, arată Daniel Tecu, într-un comunicat remis redacţiei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.