Fără taxă de pod la Feteşti-Cernavodă, în week-end

Până la 31 august, tarifele de trecere a podului peste Dunăre la Feteşti – Cernavodă se sistează în intervalul vineri, ora 6.00 – duminică, ora 24.00, potrivit unui Ordin emis de Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de interes naţional şi Investiţii străine.

Ordinul va intra în vigoare începând cu acest wee-kend, odată cu publicarea lui în Monitorul Oficial, informează Biroul de presă al Guvernului.

Amintim că o decizie asemănătoare a fost luată în luna august anul trecut, de fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, numai că gratuitatea era numai vinerea pe sensul de mers spre litoral şi duminica spre Bucureşti.

Scutirea de taxă vine în sprijinul turiştilor care se îndreaptă sau se întorc de la litoral şi sunt siliţi în prezent să stea la coadă la staţia de taxare de la Feteşti.

În minivacanţa de Rusalii, şoferii au fost obligaţi să aştepte şi 2 ore pentru a putea plăti taxa de autostradă la staţia Feteşti, coada de maşini întinzându-se pe 20 de kilometri.

Premierul Victor Ponta, aflat în vizită oficială în Kazakhstan, a declarat că a cerut să se renunţe la această taxă după ce a observat cozile din week-end la staţia de taxare pe Autostrada Soarelui.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.