Fenechiu nu are încă un înlocuitor pentru Preda

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a anunţat, joi, că va discuta „cu colegii din PNL şi partenerii din PSD” pentru o propunere privind înlocuirea fostului secretar de stat Valentin Preda, ridicat marţi de DNA şi cercetat penal pentru obţinere şi valorificare de informaţii din dosare penale, faptă încadrată la divulgare de secrete de stat. Ministrul Transporturilor a precizat că secretarii de stat sunt numiţi politic.

Cât despre faptele penale ale lui Preda, Fenechiu a spus: “Nu aş vrea să fac niciun fel de comentariu. După cum aţi văzut nici nu am făcut, nici nu vreau să scuz, nici să acuz. Cred că în toate aceste situaţii organele statului trebuie să îşi facă datoria şi să ne dea dumnealor comunicatele la sfârşitul anchetelor”.

La insistenţele jurnaliştilor, care l-au întrebat dacă informaţiile cu caracter secret despre care vorbesc procurorii au legătură cu Portul Constanţa, Fenechiu a răspuns: “Ce tare aş fi eu, dacă aş şti ce legături au acele informaţii cu caracter secret! (…) Mă puteţi acuza de toate, dar de legături cu DNA cred că nu”.

Amintim că Răducu Valentin Preda a fost demis de premierul Victor Ponta imediat după ce acesta a fost ridicat de procurorii DNA din faţa Ministerului Dezvoltării, marţi dimineaţă. El a fost audit timp de 12 ore, iar anchetatorii i-au interzis să părăsească localitatea timp de 30 de zile.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.