Festivalul Ambasadelor „Open your culture”, 1-5 septembrie

În premieră națională, la București va avea loc în perioada 1-5 septembrie Festivalul Ambasadelor – „Open your culture”, eveniment prin care va fi celebrată diplomația culturală de pe mapamond.

Proiectul este inițiat și produs de Asociaţia ESCU, sub Patronajul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în parteneriat cu Ministerul Culturii, Autoritatea Naţională pentru Turism, Institutul Cultural Român, Primăria Sectorului 4, Asociaţia Bucharest Tourism Board, și Uniunea Cineaştilor din România.

MAE va oferi misiunilor diplomatice acreditate în România o platformă pentru promovarea statelor pe care acestea le reprezintă şi îşi propune, totodată, să aducă în prim-plan valenţele multiculturale ale Bucureştiului.

„Festivalul Ambasadelor va promova în Bucureşti, în intervalul 1-5 septembrie, în contextul Zilei Diplomaţiei Române, o iniţiativă de cultură contemporană şi tradiţională, facilitând dialogul şi interacţiunile interculturale între publicul din România, mediul de afaceri şi instituţii, cu misiunile diplomatice şi comunităţile străine”, precizează organizatorii.

Timp de patru zile vor avea loc, în diferite spații din centrul Bucureștiului, mai multe serii de evenimente și momente artistice, care vor transforma capitala într-o destinație a multiculturalismului, a diversității, a artelor vizuale (pictură, instalații multimedia, artă experimentală și performance contemporan, fotografie, film), muzicii, dansului, culturii gastronomice, artizanatului și a moștenirii culturale și diplomatice a țărilor reprezentate de ambasade pe teritoriul României.

50 de ambasade din 6 continente

„Sunt așteptate peste 50 de ambasade, reprezentând şase continente, care vor avea ocazia să prezinte momente culturale specifice prin care vizitatorii vor călători în jurul lumii din propriul oraș, iar Bucureștiul va deveni un azimut al turismului cultural, contribuind la revigorarea economiei culturale locale, precum  și la sporirea prestigiului și atractivității capitalei României”, se arată în comunicatulk remis redacţiei.

“Festivalul Ambasadelor este o inițiativă a Asociației ESCU, sprijinită de Ministerul Afacerilor Externe, care  s-a născut din motivația firească de a transforma Bucureștiul într-o capitală deschisă și multiculturală, evenimentele din cadrul programului propunând un schimb inovativ de “produse” culturale, sub forma unui ansamblu expozițional internațional, cu activități artistice și de divertisment ce vor purta publicul într-o aventură culturală fascinantă”, au declarat, la evenimentul de lansare a festivalului, Andreea Dănescu și Alexandra Cârstea, vicepreședinții Asociației ESCU.

Logo Festivalul Ambasadelor

La evenimentul de deschidere au mai participat și au luat cuvântul: Corneliu Vişoianu – consilier în Cabinetul Prim- Ministrului, Bogdan Stanoevici . secretar de stat la Ministerul Culturii, Mihai Peptan – consilier general la Primăria Municipiului București, Liviu Jicman – vicepreședinte al Institutului Cultural Român, Cătălin Toderașcu – secretar general al Asociației Bucharest Tourism Board. Au fost prezenţi, totodată, reprezentanţi din mediul corporativ şi jurnalişti.

Mai multe informații despre Festival sunt disponibile la www.festivalulambasadelor.ro  și pe pagina de Facebook oficială a evenimentului, https://www.facebook.com/embassiesfestival.

Asociația ESCU înseamnă Educație, Societate, Cultură, Umanitate. Este o organizație non-guvernamentală, independentă, apolitică, non-profit, cu obiectivul principal de a  îmbunătăți dezvoltarea culturală și educațională a societății civile din România.

Asociația urmărește promovarea multiculturalismului, a dialogului intercultural, creșterea gradului de respect și educație, stimularea voluntariatului și dorește să inspire un simț comunitar în  mediile în care se implică.

Misiunea ESCU este de a activa potențialului uman, în spiritul demnității, solidarității și sprijinirea talentului și valorilor culturale atât românești, cât și globale. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.