Fiber SenSys FD331– soluţie de securitate pentru fermele de panouri solare

OPTEX®, lider mondial în materie de tehnologii de detecţie, anunţă disponibilitatea în România a Fiber SenSys FD331. Produsul este dezvoltat de Fiber SenSys, o companie achiziţionată de OPTEX în anul 2010, şi se bazează pe tehnologii de transmisie pe fibră optică. A fost dezvoltat pentru a securiza instituţii de stat sau companii din sectorul privat, precum ferme de panouri solare, rafinării sau centre de producţie. 

Fiber SenSys FD331 este un cablu de fibră optică ce deţine capacitatea de a detecta vibraţiile şi de a utiliza procese de analiză a semnalului pentru a determina prezenţa intruşilor. Acesta poate fi montat pe garduri sau pereţi, oferind un perimetru extins de protecţie. Tehnologia necesită un singur punct de instalare şi o singură unitate de procesare montată. Astfel, echipa ce realizează instalarea lui are nevoie de o singură alimentare.  Se reduc semnificativ şi costurile de instalare, nefiind necesară trasarea de cabluri suplimentare.

“România este una dintre ţările din Estul Europei ce şi-a construit deja un nume în domeniul fermelor de panouri solare. Până în acest moment au fost finalizate o serie de proiecte mari, ce sunt deja operaţionale, iar în următorii ani alte proiecte pot fi aprobate şi implementate. Oportunităţile de business pentru acest sector cresc, dar proporțional cresc şi furturile şi actele de vandalism. Toate acestea se întâmplă din cauza faptului că, de cele mai multe ori, asemenea ferme sunt poziţionate în zone nelocuibile, fiind greu de monitorizat. Răspunsul pentru această provocare este dat de produsele Fiber SenSys, care pot securiza cu uşurinţă fermele de panouri solare”, a declarat Jacek Wójcik, Sales Director CEE şi reprezentant pentru Romania.

Optex 3

Arhitectura sistemului Fiber SenSys FD331 este compatibilă cu majoritatea sistemelor de transmisie pe cupru, acestea putând fi uşor transformate în sisteme Fiber Defender® prin simpla înlocuire a procesoarelor şi a cablurilor senzor.

“Modelul FD331 este ideal pentru monitorizarea şi securizarea unei singure zone. Dacă este nevoie de securizarea a două zone cu o singură unitate de procesare, integratorii pot alege modelul FD332. Acesta deţine două canale calibrate independent, fiecare putând acoperi 5 km. Soluţiile de securitate create cu ajutorul produselor Fiber SenSys nu sunt afectate de vânt”, a completat Jacek.

Optex2

Seria FD33X este dezvoltată în America şi garantează utilizatorilor o performanţă şi o fiabilitate sporite.

OPTEX Co., Ltd este lider global în dezvoltarea de soluţii de detecţie, senzorii OPTEX dedicaţi supravegherii de interior şi de exterior fiind distribuiţi la nivel mondial.

Printre produsele lansate se numără atât detectoare cu fir şi wireless, cât şi senzori specializaţi cu rolul de a activa sistemele CCTV. De asemenea, OPTEX este dezvoltatorul unui detector laser de Clasa I, dedicat celor mai rafinate integrări de sisteme de securitate. De la lansare şi până acum, OPTEX şi-a construit reputaţia la nivel mondial de producător de produse şi tehnologii inovative şi de calitate.

Mai multe detalii, la: https://www.optex-europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.