Filtre rutiere pentru TIR-uri, în a doua zi consecutiv

Poliţiştii rutieri şi de la investigarea fraudelor au amplasat vineri, pentru a doua zi consecutiv, filtre rutiere pentru controlarea autotrenurilor care transportă mărfuri din Turcia şi Bulgaria, dar de data aceasta oamenii legii se află şi pe drumurile naţionale din judeţele Bihor, Arad, Constanţa, Giurgiu, pe Şoseaua de Centură Bucureşti, precum şi pe Autostrada A1 (km. 36) şi Autostrada A2 (km. 20). În paralel, se controlează mai multe societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov care desfăşoară activităţi de comerţ cu mărfuri intracomunitare, fiind verificate şi firme care vând peşte şi produse din peşte, precizează Poliţia Română. Astfel de controale vor continua până la Paşti.

Ca şi ieri, la acţiune participă poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor – IGPR, poliţişti ai DGPMB şi IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor, ai Serviciului Regional de Poliţie Transporturi – Biroul de Investigare a Fraudelor şi poliţişti rutieri.

Amintim că joi au fost verificate 67 de firme care comercializează legume-fructe şi produse congelate. Au fost constatate 53 de infracţiuni, din care 34 de evaziune fiscală.

“Au fost identificate 104 tone de legume şi fructe, în valoare totală de 185.586 lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate. Mărfurile au fost indisponibilizate, poliţiştii continuând cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate”, precizează Poliţia Română.

1,6 tone de carne de miel fără ştampilă

Totodată, sute de poliţişti bucureşteni de la investigarea fraudelor şi inspectorii DSVSA controlează firmele care comercializează carne de miel. Ei au descoperit, vineri, în într-un complex comercial din zona Obor, peste 1.600 de kilograme de carne de miel care nu avea aplicată ştampila ANSVA.

“A fost depistat un bărbat care descărca dintr-o autoutilitară frigorifică mai multe carcase de miel ce urmau să fie transportate la punctele de lucru ale agenţilor economici din cadrul complexului comercial”, informează Poliţia Capitalei.

“Mai mult, există suspiciuni că ovinele nu au fost sacrificate într-un abator autorizat, deoarece bărbatul nu a putut prezenta un certificat sanitar-veterinar de avizare a mărfii, situaţie de natură să pună în pericol grav siguranţa consumatorilor, în special a copiilor”, precizează autorităţile.

Întreaga cantitate de carne a fost ridicată de poliţişti şi predată lucrătorilor DSVSA Bucureşti.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.