UPDATE! Filtre rutiere pentru transporturile intracomunitare, în Bucureşti şi Ilfov

Poliţiştii rutieri şi cei de la investigarea fraudelor din Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa au instituit, marţi, filtre rutiere pe Autostrada A1, DN 5, Şoseaua Chitila, Şoseaua Bucureşti – Afumaţi şi în localitatea Bragadiru, pentru transporturile de achiziţii intracomunitare de legume – fructe şi produse congelate. Totodată, oamenii legii fac verificări la 12 societăţi comerciale din Bucureşti şi Ilfov, unde se află în lucru dosare în care se realizează investigaţii împreună cu GLAF (Grupul de Luptă Antifraudă Fiscală), informează Poliţia Română.

UPDATE 14 august: Poliţiştii au verificat 75 de autotrenuri care transportau mărfuri provenite din achiziţii intracomunitare din Bulgaria, Grecia, Germania, Olanda, Italia şi Spania, şi au indisponibilizat peste de 18 tone de carne de pui, peste 20 de tone de macrou congelat şi peste 2.000 kg de fasole.

Totodată, oamenii legii au verificat 8 societăţi comerciale care produc şi comercializează produse de panificaţie, fiind constatată o infracţiune economică şi indisponibilizată cantitatea de peste 7.000 kg de făină, informează, miercuri, DGPMB.

Valoarea totală a bunurilor indisponibilizate de poliţiştii bucureşteni este de aproximativ 300.000 de lei. 

Echipele de control verifică respectarea plăţii TVA aferentă tranzacţiilor intracomunitare şi dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea – datele referitoare la preţul, tipul şi cantitatea mărfii transportate). Evident, poliţiştii urmăresc şi dacă se respectă legislaţia în domeniul transportului rutier de mărfuri.

De asemenea, în timpul verificărilor, în Bucureşti acţionează şi 10 echipe semimobile de poliţişti, care verifică tranzacţiile declarate pe întreg lanţul comercial (de la intrarea în ţară până la clientul final).

„Acestea au rolul de a prelua informaţiile transmise de poliţiştii aflaţi în filtrele rutiere şi în centrele comerciale şi de a se deplasa la sediile sociale ale unităţilor comerciale vizate, în vederea verificării legalităţii funcţionării societăţilor comerciale, obiectul de activitate, fluxul transporturilor de marfă şi al plăţilor efectuate către furnizorii externi, precum şi modul de înregistrare şi virare la bugetul de stat a taxelor şi impozitelor datorate. (TVA, taxe vamale, impozit pe profit)”, precizează IGPR.

În paralel, 6 echipe mobile verifică legalitatea achitării, de către agenţii economici din Bucureşti, a taxelor către buget aferente relaţiilor comerciale cu produse de panificaţie.

Astfel de controale se desfăşoară aproape săptămânal, începând din 28 iunie, c3l mai recent având loc joia trecută, în 8 august.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.