Firea cumpără 200 de autobuze second-hand pentru RATB

autobuz-masini-0-jean-mihai-palsuGabriela Firea, noul primar general al Bucureștilor, a anunțat în această dimineață, într-o conferință de presă, că va cumpăra 200 de autobuze second-hand pentru RATB.

“Pe perioada verii,  RATB va începe un program de reparații a mijloacelor de transport care se află acum în garaje și de achizitionare de piese de schimb. Foarte important, am decis astăzi că, în regim de urgență, RATB să organizeze o  licitație pentru achizitionarea a 200 de autobuze second-hand, nu mai puțin de EURO IV, adică de 2, 3, 4 ani, pentru că licitația pentru autobuzele noi ar dura foarte mult”, a precizat ea.

Firea a adăugat că anul viitor vor fi achiziționate și autovehicule noi: “Asta nu înseamnă că nu ne dorim să achiziționăm și autobuze noi. Demarăm și această procedură care, însă, poate fi finalizată abia anul viitor, când dorim să achiziționăm  300 de autobuze, 100 de troleibuze și un număr semnificativ de tramvaie care vor fi realizate printr-o investiție asumată de uzina RATB”.

Primarul Capitalei a mai spus că va cere rectificarea bugetului Primăriei Capitalei în prima ședință a CGMB – de săptămâna viitoare, când vor fi aleși și secunzii săi, viceprimarii, din rândul consilierilor generali.

Voi propune CGMB o rectificare de 30 de milioane de euro, sumă care reprezintă plata către ANAF pentru acoperirea TVA-ului la gratuitatea acordată pensionarilor. La această sumă se adaugă o alta de 45 milioane euro, care va fi acordată în tranșe lunare, pentru acoperirea subvenției către RATB până la sfârșitul anului“, a precizat Firea.

Primarul Capitalei  a avut o întâlnire de lucru cu managementul și sindicatul RATB, în această dimineață la ora 9.00, la sediul municipalității.

În acest moment, parcul auto al RATB este compus din 1.000 de autobuze – dintre care doar 648 se afla în trafic -, 485 de tramvaie – dintre care în traseu 245 – și 297 de troleibuze – 155 în traseu.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.