FM Logistic a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro

FM Logistic, jucător logistic internaţional, “a încheiat anul fiscal (la 31.03.2014 ) cu rezultate excelente din punct de vedere al cifrei de afaceri şi al profitabilităţii, influenţate de cele 2 achiziţii majoare din Rusia şi Brazilia”, conform lui Jean-Christophe Machet, CEO. “Norocul nu are nicio legătura cu performanţa noastră. Aceasta este rezultatul de-a lungul anilor al angajamentului zilnic asumat de fiecare angajat FM Logistic în îndeplinirea planului strategic al companiei”, a adăugat el.

Anul transformării

In ultimul an fiscal (1 aprilie 2013 – 31 martie 2014) FM Logistic a inregistrat o cifra de afaceri de 1.043 miliarde euro, o crestere de 17.6 % fata de cel anterior (+21%, excluzand fluctuatiile ratei de schimb valutar).

In acelasi timp si profitul operational (36.4 mil €) a inregistrat crestere, de 23.5%. Compania isi continua cu succes traiectoria de dezvoltare conform planului strategic, care combina dezvoltarea externa cu cresterea organica.

In privinta dezvoltarii externe, FM Logistic a finalizat ultimele doua achizitii- subsidiara companiei Univeg din Rusia (iunie 2013) si McLane din Brazilia (iulie 2013), reconfirmand pozitia de lider in furnizarea serviciilor logistice in Rusia, completandu-si gama de servicii cu operatiunile pentru produsele fresh la temperatura controlata iar achizitia majora din Brazilia – o tara in plina dezvoltare, cu o piata logistica ce are nevoie de companii stabile care sa furnizeze servicii de calitate, cu valoare adaugata ridicata si care sa sustina dezvoltarea economica – sunt dovada determinarii FM de a face fata provocarilor pietei logistice.

Aceste actiuni de dezvoltare externa sunt completate de o crestere organica dinamica, in valoare de peste 115 mil euro din contracte noi, semnate in ultimul an fiscal (servicii de depozitare, manipulare, transport si co-packing) fiind rezultatul unei strategiei de marketing dinamice.

Proiecte ambitioase pentru atingerea obiectivelor

FM Logistic isi continua strategia in directia atingerii obiectivului stabilit pentru 2022 si pentru a face fata provocarilor pietei logistice, fiind focusata asupra noilor proiecte intreprinse in aceasta directie.

Intr-o piata competitiva, FM Logistic isi doreste sa isi insoteasca clientii in directia strategiei lor de dezvoltare, furnizandu-le toate serviciile necesare de-a lungul intregului lant logistic de aprovizionare.

Toate acestea vor fi posibile prin intermediul oamenilor sai, cea mai valoaroasa investitie a companiei, FM Logistic acordand o atentie sporita procesului de selectie al viitorilor angajati si pregairea continua a fiecarui angajat prin intermediul a numeroase programe de training extern si intern- FM University, etc..

Despre FM Logistic (www.fmlogistic.com)

FM Logistic, o afacere de familie infiintata in anul 1967 in regiunea Lorraine din Franta, este unul dintre cei mai importanti jucatori logistici internationali, oferind solutii logistice pentru optimizarea operatiunilor din cadrul lantului global de aprovizionare, de la depozitare si distributie pana la co-packing si Supply Chain Management.

FM Logistic opereaza in 6 sectoare principale – alimentar, retail, industria  bunurilor de uz casnic si ingrijire personala, cosmetic/ produse de lux, farmaceutic, produse industriale si electronice, este prezenta in 12 tari, are 18,730 angajati si o cifra de afaceri de peste 1 miliard de euro inregistrata la 31 martie 2014 (o crestere de aproximativ 18% fata de anul fiscal anterior).

Planul de dezvoltare FM Logistic se bazeaza, pe langa expansiunea geografica, si pe inovatie, aceasta realizandu-se in conformitate cu normele pentru protejarea mediului. FM Logistic este una dintre companiile care au implementat solutia de pooling si ale carei rezultate au fost recunoscute, aducand numeroase premii de-a lungul anilor.

Incepand cu 2014, FM Logistic s-a alaturat programului independent Green Freight Europe (GFE) al carui obiectiv este protejarea mediului prin imbunatatirea performantei transportului rutier din Europa. Acest proiect face parte din strategia de sustenabilitate FM Logistic. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.