FM Logistic Piatra de temelie pentru o nouă platformă

fm-logistic-piatra-de-temelieCompania FM Logistic a organizat, pe data de 22 septembrie, ceremonia de demarare a lucrărilor la cel deal treilea depozit propriu în România, care va fi situat în Dragomirești, județul Ilfov, în imediata apropiere a Autostrăzii A1.

Construcția celei dea treia platforme logistice din România a început la 18 iulie 2016 și este planificată a se finaliza în decembrie 2017. Această nouă investiție FM Logistic, estimată la 20 milioane euro, include studiul de fezabilitate, achiziția și viabilizarea terenului și construcția depozitului.

Platforma FM Logistic de lângă autostrada A1 București  Pitești va avea, în prima fază, două celule de 20.000 mp, birouri și spații tehnice în suprafață de 2.500 mp, parcări, drumuri și spații verzi, întinse pe 30.000 mp. Conform planului de dezvoltare FM Logistic, depozitul din Dragomirești poate fi extins până la capacitatea maximă de 80.000 mp.

Certificare pentru construcții verzi

FM Logistic derulează programe de dezvoltare durabilă și acordă o importanță sporită inovației și îmbunătățirii continue. Compania se va axa, în continuare, pe creșterea performanței, sporirea eficienței și reducerea impactului clădirii asupra mediului, printrun minuțios proces de selecție a partenerilor și materialelor utilizate în cadrul acestui proiect.

NG Concept, antreprenor general, cu experiență de peste 30 de ani în ingineria construcțiilor, împreună cu partenerii săi  companii românești cu experiență în domeniu, selectate în funcție de sistemele de securitate a muncii implementate în structurile lor și certificările privind respectarea mediului, vor avea în vedere, pentru noua platformă FM Logistic, obținerea certificării LEED® (simbol al excelenței în domeniul construcțiilor verzi). Astfel, facilitățile FM Logistic Dragomirești vor constitui prima platformă logistică certificată LEED® din România.

FM Logistic va deservi, în cadrul acestui depozit, companii din sectorul produselor cosmetice și farmaceutice, având o celulă de 10.000 mp dedicată produselor farmaceutice, în care se vor realiza investiții specifice, conform reglementărilor în domeniu.

FM Logistic în România

În prezent, FM Logistic oferă clienților săi din România soluții logistice personalizate, pentru optimizarea operațiunilor din cadrul lanțului de aprovizionare, precum depozitare, o gamă completă de servicii de transport, camioane complete sau parțiale, cu temperatură ambientală și controlată și servicii cu valoare adăugată (copacking).

FM Logistic a înregistrat, în ultimul an fiscal (aprilie 2015martie 2016), o cifră de afaceri de 24 milioane euro, are, în prezent, 450 de angajați și operează trei platforme logistice în România  în zonele Timiș, București și Dâmbovița, cu 65.000 mp suprafață totală de stocare, și 2 terminale logistice de crossdocking, situate în Cluj și Bacău. Consolidarea prezenței în România, excelența operațională, prin procesul de îmbunătățire continuă, și dezvoltarea unei oferte complete de servicii de distribuție și grupaj, fac parte din planul de dezvoltare FM Logistic pentru următorii ani, în România.

Experiență și inovație

FM Logistic, o afacere de familie înființată în anul 1967, în regiunea Lorraine din Franța, este unul dintre cei mai importanți jucători logistici internaționali, oferind soluții  pentru optimizarea operațiunilor din cadrul lanțului global de aprovizionare, de la depozitare și distribuție, până la copacking și Supply Chain Management.

FM Logistic operează în șase sectoare principale  alimentar, retail, industria bunurilor de uz casnic și îngrijire personală, cosmetic/produse de lux, farmaceutic, produse industriale și electronice. Operatorul este prezent în 13 țări, are, în total, 21.800 angajați și o cifră de afaceri de 1.034 miliarde euro, înregistrată la 31 martie 2016 (creștere de 2,9% față de anul fiscal anterior).

Planul de dezvoltare FM Logistic se bazează, pe lângă expansiunea geografică, și pe inovație, aceasta realizânduse în conformitate cu normele pentru protejarea mediului. FM Logistic este una dintre companiile care au implementat soluția de pooling, ale cărei rezultate au fost recunoscute, aducând numeroase premii dea lungul anilor. Începând cu anul 2014, FM Logistic sa alăturat programului independent Green Freight Europe (GFE) al cărui obiectiv este protejarea mediului, prin îmbunătățirea performanței transportului rutier din Europa. Acest proiect face parte din strategia de sustenabilitate FM Logistic.

În 2015, FM Logistic a dezvoltat soluția CityLogin – soluție ecologică de distribuție în interiorul orașelor în conformitate cu solicitările de sustenabilitate la nivel european.

Raluca MIHĂILESCU

raluca.mihailescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.