Ford vrea 50.000 de unitati B-Max anul acesta la Craiova

Ford va produce aproximativ 50.000 de unitati B-Max in 2012 la fabrica de la Craiova, incepand din cel de-al doilea trimestru al acestui an, urmand ca in 2013 sa ajunga la peste 100.000 de unitati, a declarat miercuri Jan Gijsen, CEO si presedinte al Ford Romania. Modelul va ajunge pe piata la noi in tara spre sfarsitul anului, dar va fi mai ieftin decat in Occident.

Noul model pe care Ford il va produce exclusiv la Craiova va avea pe piata locala un pret special, mai mic comparativ cu cel din tarile unde va fi exportat, a anuntat, marti, Henrik Nenzen, directorul general al Companiei Nationale de Vanzari Ford.

El a spus ca productia de preserie a monovolumului a inceput, iar primele unitati vor intra pe piata in cateva luni. “Productia de serie va avea loc progresiv. B-Max va fi un autovehicul atractiv in ceea ce priveste pretul. Inca nu stim in ce volume se va fabrica in prima faza noul model. Volumul este strans legat de starea pietei auto din Europa. In prezent stim cu siguranta ca B-Max va fi asimilat rapid de piata europeana si va fi foarte bine primit in tari precum Marea Britanie si Spania”, a spus Nenzen.

Reprezentantul Ford a mai spus ca fabrica de la Craiova reprezinta in strategia companiei pentru Europa o “megauzina”, unde se vor putea produce mai multe modele.

La inceputul acestei luni, circa 100 de ingineri germani si britanici au venit la Craiova pentru a lucra la fabrica Ford, unde vor asista la inceperea productiei modelului B-Max in Romania si a motorului EcoBoost.

Ford B-Max este un model inovator in clasa mica, cu o caroserie care elimina stalpul central si dispune de usi glisante. Comparativ cu modelele din clasa sa, B-Max va permite un acces facil in interior, deschiderea fiind de 1,5 metri.

Monovolumul Ford B-Max va ajunge mai intai la clienti din Occident, iar in trimestrul al treilea va fi livrat si la noi in tara. Modelul Ford B-Max in versiunea de serie va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie), iar peste 90% din productia de la Craiova este destinata exportului.

Monovolumul B-Max va putea fi comandat, printre altele, cu o motorizare turbo pe benzina de 1 litru (EcoBoost), cu 120 Cai Putere (CP). Acest motor va fi produs si in Romania din prima parte a anului 2012, potrivit Ford. Cutiile de viteze vor fi importate. (M.S.)

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.