FORT: Parlamentul să treacă drumurile naţionale în administrarea Consiliilor Judeţene. CNADNR nu are capacitatea logistică şi morală să răspundă de ele

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) cere Parlamentului să treacă drumurile naţionale în administrarea Consiliilor Judeţene, cu tot cu SDN-uri şi DRDP-uri, considerând că CNADNR nu are capacitatea logistică şi morală să răspundă de ele, în sistem centralizat.

Redăm integral comunicatul remis redacţiei din partea FORT:

„CNADNR trebuie sa isi piarda calitatea de administrator de infrastructura rutiera nationala, din cauza modului deplorabil in care se afla aceasta.

CNADNR nu reprezinta altceva decat un atentat la siguranta nationala a Romaniei si trebuie desfiintata.

CNADNR nu poate administra fondurile destinate dezvoltarii infrastructurii rutiere, deoarece a demonstrat in ultimii ani incapacitatea de a se reforma si de a urmari interesul economic si general al Romaniei, functionand doar ca o institutie de sprijinire a coruptiei.

Federaţia Operatorilor Români de Transport solicita public Parlamentului Romaniei sa promoveze un act normativ prin care drumurile nationale sa treaca in administrarea Consiliilor Judetene, cu tot cu SDN-uri si DRDP-uri la un loc, urmand a primi finantare din taxa de drum achitata de utilizatori.

Dezvoltarea infrastructurii de transport rutier sa fie preluata ca sarcina de o structura noua in subordinea Parlamentului Romaniei, o institutie sub alta forma de organizare in randul careia trebuie angajati specialisti care sa gestioneze fonduri, sa organizeze licitatii si sa urmareasca lucrarile, respectarea calitatii acestora si termenele de realizare.

Starea infrastructurii de transport rutier din tara noastra nu justifica plata contravalorii taxelor de drum.

Dezastrul provocat de CNADNR nu poate fi mascat de plimbarea inutila de la un responsabil la altul (Mari proiecte-MT) ci trebuie stopat prin desfiintarea urgenta a acestei societati comerciale.

Augustin Hagiu – Presedinte de Onoare FORT

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.