FORT şi APTTI i-au transmis o scrisoare deschisă primarului general Sorin Oprescu: Vom organiza un miting

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI), membră a FORT, i-au transmis, joi, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, o scrisoare deschisă în replică la declaraţia edilului-şef referitoare la situaţia taximetriştilor. Redăm integral documentul:

Scrisoare deschisă către Primarul General al Capitalei

Având în vedere declaraţia de presă făcută astăzi de către D-nul Doctor Sorin Oprescu, primarul general al Municipiului Bucureşti, formulăm prezenta scrisoare deschisă către domnia-sa.

Vă mulţumim, domnule Primar General, că aţi luat, în sfârşit, atitudine faţă de Mafia Taximetriei, atitudine pe care  Federaţia şi Asociaţia noastră le-a semnalat şi comunicat presei, şi nu de acum, ci de vreo 2-3 ani. Vă mulţumim atât dumneavoastră, cât şi Parlamentului, pentru faptul că suntem de aceeaşi parte a baricadei, adică suntem pentru anularea sau retragerea actualului proiect de modificare al Legii taximetriei de pe ordinea de zi.

În schimb, ne pare rău că trebuie să vă reamintim că principala cauză a stării de fapt este limitarea numerică a autorizaţiilor taxi, limitare pe care se pare ca nu aţi combătut-o şi nici nu luaţi atitudine faţă de ea. Daca eraţi informat corect de către subalternii dvs., vedeaţi că Transportatorii autorizaţi în Judeţul Ilfov într-un număr destul de mare bucureşteni. Aceşti bucureşteni ce au ales să-şi facă propriile firme şi propriile P.F.A-uri în Ilfov decât să ÎNCHIRIEZE autorizaţii taxi „de Bucureşti” de la Mafia ce le ţine în sertare, sau care le vinde la preţuri începând de la 5.000 euro bucata.

Ne pare rău să vă reamintim că în Bucureşti ar fi trebuit, conform legii, să fie doar aproximativ 7.600 de autorizaţii taxi, (4 la 1.000 de locuitori), dar în realitate sunt în total 10.280 de autorizaţii taxi, aspect la care nu aţi făcut referire în conferinţa de presă. Aşadar, Bucureştiul a depăşit cu circa 3.000 de autorizaţii cifra de 4/1000, ultima majorare în acest sens fiind făcută chiar de dvs., majorare ce a fost atacată ulterior în instanţă tocmai de către cei pe care probabil i-aţi numit ,,mafioţi” şi care a fost anulată de către instanţă.

Stimate Domnule Primar General, de ce oare nu aţi făcut referire în comunicat şi la piaţa neagră a autorizaţiilor taxi, şi la faptul că proiectul de lege ce viza intrarea a 1.600 de taxiuri din Ilfov fusese ,,modificat’’ tot în favoarea dvs.? Faţă de discuţiile avute înainte de înaintarea către plen a proiectului de modificare a legii a fost introdus cuvântul “stabileşte” . Cu alte cuvinte, în calitate de Primar General, urma să stabiliţi numărul, dar nu mai mult de 1.600 de autorizaţii taxi, adică puteaţi stabili chiar şi numai o autorizaţie.

De ce evitaţi, Domnule Primar General, să spuneţi adevărul despre reala ţintă a modificării legii, şi anume paragraful strecurat în proiectul de modificare, care oferă posibilitatea ca un transportator autorizat să poată folosi în desfăşurarea activităţii un alt transportator “neautorizat” (prin termenul “neautorizat” ne referim la transportatorii ilfoveni ce nu au autorizaţii de Bucureşti, dar sunt transportatori ce deţin deja baza materială pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie şi care, în baza unei legi în vigoare, şi anume 168/2010, au investit şi au creat locuri de muncă).

În cazul în care Ilfovul nu va fi acceptat în Bucureşti, aceştia vor deveni (forţaţi de împrejurări, pentru a nu îşi pierde investiţiile deja făcute) clienţii mafioţilor din Bucureşti care stau cu sute de autorizaţii în sertar, fără a avea maşini. Vorbim de aproximativ 1.600 de potenţiali clienţi care vor închiria acele autorizaţii de Bucureşti. Un simplu calcul arată că 1.600 de autorizaţii închiriate cu 250-350 euro/lună, genereaza un profit curat de 400.000-560.000 de euro lunar, bani ce vor fi încasaţi de către cei ce acum vor Ilfovul afară din Bucureşti.

Prin urmare, de ce consideraţi că ilfovenii care au în momentul de faţă  propriile autorizaţii eliberate de către administraţiile publice din Ilfov şi îşi plătesc taxele şi impozitele către stat, trebuie să stea la mâna aceloraşi oameni care îi vor afară din Bucureşti şi care doresc doar să se îmbogăţească de pe urma unor simple hârtii numite AUTORIZAŢII TAXI BUCUREŞTI?

De ce oare, d-le Primar General, nu aveţi aceeaşi atitudine şi cu celelalte transporturi – şi aici ne referim la Maxi-Taxi, la transportul de pasageri „păstorit” de Autoritatea de Transport Metropolitan Bucureşti-Ilfov?

De ce oare priviţi cu altă măsură “aceeaşi operaţie, acelaşi pacient, acelaşi diagnostic”, sau probabil va trebui să fiţi acuzat de malpraxis ca să vă daţi seama de eroarea în care vă aflaţi ?

Vă facem cunoscut faptul că vom începe din acest moment să transmitem întregii Europe şi întregii opinii publice modul în care se fac şi se aplică legile în România.

Vă anunţăm pe această cale că vom organiza un miting şi un marş de amploare, prin care vom solicita actualei guvernări şi actualei puteri să repare abuzurile create de fosta guvernare şi de către fosta putere, şi anume să se recurgă la LIBERALIZAREA activităţii de taximetrie, singura metodă prin care se va pune capat birocraţiei, traficului de influenţă, şpăgii şi afacerilor gen real-state cu autorizaţii taxi.

Aşadar, vă solicităm respectuos să facem front comun împotriva bişniţarilor de autorizaţii, militând pentru LIBERALIZARE.

În încheiere, vă invităm să iniţiem un dialog pe această temă şi, împreună, să ne unim forţele pentru a rezolva problemele.

Va mulţumim,

Cristian Lăzărescu,

Vicepreşedinte A.P.T.T.I

Vicepreşedinte F.O.R.T.

1 COMENTARIU

  1. Faceti taxi la voi in Ilfov ca nu va tine nimeni ca acolo platiti taxe si impozite si acolo aveti statii amenajate . Veniti si stati ca nesimtitii in statiile noastre in Bucuresti , vi se pare corect d-lor de la A.P.T.T.I (P.D.L.) ?

  2. Hotilor lu_rati foc ca nea-ti bagat in faliment,auzi ca vor ramane fara paine peste…f,f,f.multe taxiuri din ilfov,dar cine va spus sa luati autorizatii taxi in ilfov si sa faceti taxi ilegal in Bucuresti,problema este ca aici, sunt bagati,primari,consilieri,parlamentari,patroni de firme taxi din bucuresti si de aia nu nu iese cu aceste firme in strada la un miting spontan,DA se spala banii in taximetrie,vorba lui Oprescu!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.