FORT suspendă protestele. Autogările vor funcţiona normal

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) anunţă că a suspendat acţiunile de protest la nivel naţional anunţate pentru marţi, astfel că serviciile de transport judeţean şi interjudeţean nu se întrerup. “În urma angajamentelor ferme cu privire la promovarea în regim de urgenţă a ordonanţei pentru modificarea şi completarea OG 27 (Legea transporturilor) şi ţinând cont de faptul că Ministerul Transporturilor (MT) a reluat procedura de atribuire a curselor interjudeţene, conform celor stabilite cu federaţia, mâine, FORT suspendă protestele anunţate la nivel naţional. Activitatea autogărilor nu va fi întreruptă în niciun judeţ din ţară”, potrivit unui comunicat al FORT, remis luni seară redacţiei.

FORT afirmă că protestele vor fi reluate numai în cazul în care promisiunile ce vizează promovarea ordonanţei solicitate încă din luna august 2012 chiar de premierul Victor Ponta nu vor fi asumate în mod oficial de cele două ministere de resort, respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Ministerul Transporturilor.

“Promovarea în regim de urgenţă a acestei ordonanţe în forma deja discutată în comisiile de Dialog Social va debloca atribuirea traseelor judeţene ce nu se supun obligaţiei de serviciu public, va înlătura pericolul infringementului pentru neaplicarea Regulamentului Comisiei Europene 1370/2007 şi va elimina o parte din transportul ilicit de mărfuri şi pasageri ce afectează grav de ani de zile siguranţa rutieră, bugetul de stat şi concurenţa loială”, precizează reprezentanţii FORT.

Transportatorii de pasageri, membri ai FORT, anunţaseră, luni dimineaţa, că de marţi vor opri, pentru o perioadă nedeterminată, activitatea desfăşurată la nivelul întregii ţări, inclusiv în autogări. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua. Se stie situatia traseelor noi infiintate care au fost scoase in ianuarie la licitatie, iar acum, in februarie, nu mai sunt.

  2. Dupa cum spunea un neamt de origine germana , in Romanica oricae minune tine trei zile! Amin! Si ne mai minunam ca se uita astia din vest la noi ca la niste gunoaie?!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.