Frânele de calitate, secretul timpilor mai buni în cursele de camioane. Cooperarea Federal-Mogul – Buggyra continuă în 2014

Federal-Mogul continuă cooperarea reuşită din anii trecuţi şi furnizează echipei de curse Buggyra piese de frânare Ferodo, şi în acest sezon. Campionatul european al curselor de camioane FIA a început în weekendul 24 – 25 mai, atunci când a avut loc prima cursă din acest sezon, pe circuitul de curse Misano, din Italia. Echipa de curse Buggyra, una dintre participante, se bazează și în 2014 pe piesele de frânare Ferodo furnizate de Federal-Mogul, se arată în comunicatul remis redacţiei.

Cooperarea a început în 2012, atunci când Federal-Mogul a furnizat echipei Buggyra discuri de frână spate standard, precum şi plăcuţe de frână faţă şi spate, iar în anul următor, a dezvoltat plăcuţe de frână speciale pentru Buggyra.

Frânele cu funcţionalitate îmbunătăţită le permit piloţilor Buggyra să frâneze mai târziu şi mai intens, chiar și la temperaturi extreme, şoferii putând să menţină viteze mai mari, pentru o perioadă mai lungă de timp. Ambii piloţi Buggyra pot obţine timpi mai buni decât în sezoanele anterioare, în mare parte datorită acestor piese.

„Colaborarea cu Federal-Mogul este esenţială pentru noi. Am dezvoltat împreună o plăcuţă de frână specială în sezonul trecut, care poate funcţiona chiar şi la temperaturi foarte mari. Aceasta l-a ajutat pe David Vrecký, unul ditre piloții Buggyra, să continue cursa, în ciuda unor dificultăți la sistemul de răcire a frânelor. Piesa s-a dovedit esențială pentru a câştiga puncte. David nu a fost nevoit să se retragă din cursă şi a reuşit să o termine”,  a afirmat Robin Dolej, director tehnic al echipei de curse Buggyra.

Federal-Mogul Changing of Brake Pads

Ferodo este líder în ceea ce privește inovația pe segmentul produselor de frânare, iar relațiile strânse de cooperare cu producătorii de autovehicule și echipele de curse din întreaga lume, precum Buggyra, ne-au ajutat să ne consolidăm această poziție de-a lungul timpului. Suntem convinși că Ferodo va rămâne prima alegere atunci când vorbim de produse de frânare”, spune Corneliu Preda, Federal-Mogul Sales Manager România.

“Federal-Mogul inovează în continuare pe piața aftermarket, unde compania oferă o gamă largă de produse de frânare sub mărcile Ferodo și Beral”, adaugă el.

Federal-Mogul Tech Pad

Federal-Mogul şi-a extins cooperarea cu Buggyra an de an. La începutul lui 2014, Federal-Mogul a furnizat echipei Buggyra câteva componente pentru testare în timpul legendarului Raliu al Dakarului, astfel încât să poată oferi acesteia o serie de componente și în anii următori.

Anul trecut, Federal-Mogul a organizat finala evenimentului „Mecanicul anului”,  în Centrul tehnologic al echipei Buggyra, unde finalişti din şapte ţări europene au efectuat o intervenţie de service cronometrată asupra sistemului de frânare de la un camion de curse Buggyra, care este condus de David Vrecký, unul dintre cei mai buni piloţi de camioane din Europa.

Despre Federal-Mogul (www.federalmogul.com)

Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) este o companie de top la nivel global în domeniul producţiei şi distribuţiei de piese şi servicii pentru fabricanţii şi operatorii de service din întreaga lume, atât pe piaţa automobilelor şi echipamentelor pentru vehicule comerciale ușoare, medii și grele, navale, feroviare și aerospațiale, cât şi pe piaţa energetică sau industrială. Produsele Companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de CO2 şi cresc siguranţa vehiculelor.

Federal-Mogul Race03

Federal-Mogul  operează pe două segmente independente de piață, fiecare dintre acestea având un CEO ce raportează Consiliului Director Federal-Mogul.

Divizia Federal-Mogul Motorparts vinde şi distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute mărci de pe piaţa aftermarket globală a autovehiculelor, în timp ce deserveşte şi echipamente originale către producătorii de vehicule.

Mărcile aftermarket ale companiei includ sistemele de aprindere BERU® (marcă comercială înregistrată a BorgWarner Ludwigsburg GmbH.); bujiile, ştergătoarele şi filtrele Champion®; produse pentru motoare AE®, Goetze®, Glyco®, Nüral® şi Payen®; piese pentru direcţie şi suspensie MOOG®; şi produse pentru frânare Ferodo®, Wagner®, Beral®, Necto®, Duron® and Abex®.

Federal-Mogul Race02

Divizia Federal-Mogul Powertrain proiectează şi produce componente OE pentru sisteme de propulsie şi produse de protecţie a sistemelor pentru autoturisme, autovehicule grele, aplicaţii industriale şi de transport.

Federal-Mogul a fost fondată în Detroit în anul 1899. Compania are 44.300 de angajaţi în 33 ţări, având sediul central în Southfield, Michigan, Statele Unite. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.