Gala Femeilor de Succes de la Renault România

Renault România organizează astăzi, la Piteşti, cea de-a treia ediţie a Galei Femeilor de Succes. 43 de femei provenind din diverse activităţi ale companiei au fost nominalizate la patru categorii de premii:  „Meseriile nu au gen”, „Impact în business”, „Leadership feminin” şi „Premiu de excelenţă”.

Câştigătoarele de anul acesta sunt femei cu sau fără poziţie de management, care activează în domeniile inginerie, fabricaţie vehicule şi mecanică, comercializare vehicule şi funcţii suport (financiar şi achiziţii).

Ediţia din 2015 inovează printr-un nou premiu, încadrat la o categorie specială,  „He for she”, şi care va fi acordat unui bărbat, care susține și promovează activitatea femeilor.

„Gala Femeilor de Succes Renault Romania este un eveniment care a luat naştere acum trei ani şi este o iniţiativă locală, care se înscrie pe axa diversităţii de gen, ca pârghie de performanţă a companiei. La Renault, la nivel global, capitalul uman este una dintre axele importante de responsabilitate socială.  Aşa a luat fiinţă, în 2010,  planul  women@Renault, o reţea socială internă, prezentă în 11 ţări, care pune accentul pe egalitatea de șanse şi accesul femeilor în posturi de conducere”, explică Dana Oprișan, director Resurse Umane Renault  România.

dacia, renault, uzina, muncitori

„În România, în ultimii ani, numărul femeilor în poziții-cheie a crescut de la 13%, în 2011, la 32%, în 2015. Am evoluat, dar sunt zone unde mai avem de lucru: avem încă puține femei șef în fabricație și în inginerie (16%). Am văzut ce pot face femeile în fabricație și sunt convins că, dacă vom crește procentul de femei șef, la toate nivelurile, vom vedea rezultatele în productivitate, dar și în ceea ce privește condițiile de muncă și dialogul social. Astăzi, la cea de-a treia ediţie a galei, vom recompensa talentul și implicarea. Le felicit nu doar pe colegele  premiate, ci pe toate cele aproximativ 5.300 de femei de la Renault România. Sunt convins că ele pot contribui, ca sa avem o companie mai deschisă, mai caldă, dar și mai performantă”, a declarat Nicolas Maure, preşedinte director general Dacia şi director general Renault România.

dacia, renault, uzina, muncitori, vopsitorie

Renault România are în prezent aproximativ 16.600 de angajaţi.

Principalele activităţi ale companiei sunt desfăşurate la:

– Uzinele Dacia de la Mioveni (Uzina Vehicule, Uzina Mecanica şi Şasiuri, Direcţia Logistică, inclusiv centrul ILN)

– Matriţe Dacia (Piteşti)

– centrul de design, Renault Design Central Europe, Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic Titu)

– direcţia comercială Renault Commercial Roumanie (inclusiv Centrul de Piese de Schimb Oarja). (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.