Gavrilă Pop, schimbat de la conducerea Jandarmeriei. Se pregăteşte şeful IPJ Ilfov

Generalul Gavrilă Pop, şeful Jandarmeriei Române, a fost schimbat din funcţie, marţi, prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa. Este aşteptată şi înlocuirea şefului IPJ Ilfov, Emanuel Nica.

În perioada 2007-2010, Gavrilă Pop a condus Jandarmeria Capitalei, fiind demis în noiembrie 2010, după mitingul poliţiştilor la Palatul Cotroceni, când i-au strigat preşedintelui Traian Băsescu “Ieşi afară, javră ordinară!”. Motivul oficial invocat de ministrul de atunci al Internelor, Vasile Blaga, a fos managementul defectuos.

După preluarea puterii de către USL, în luna mai, Pop a fost împuternicit imediat, pentru 6 luni, în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (IGJR), de primul ministru de Interne al USL, Ioan Rus.

În 2 iulie, gen. Pop a suferit un accident vascular cerebral, fiind internat în spital.

După 5 luni şi jumătate de la numire, şeful Jandarmeriei Române este înlocuit din funcţie de noul ministru, Mircea Duşa, care l-a numit în locul lui pe colonelul Mircea Olaru. Argumentul ministrului Duşa este acela că “la Jandarmerie este nevoie de un suflu nou”.

Duşa intenţionează să schimbe încă un inspector şef, ca urmare a verificărilor pe care ministerul le-a făcut, la nivel naţional, în ultima perioadă. Se pare că este vorba despre şeful IPJ Ilfov, Emanuel Nica.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.