GEFCO a aniversat 10 ani de activitate in Romania

1_jerome-chevrolet_gefco-romaniaGEFCO Romania a sarbatorit un deceniu de activitate ca furnizor de servicii logistice, fiind una dintre cele mai importante prezente pe piata romaneasca. Pentru anul 2014, compania a raportat o cifra de afaceri de 52 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 10 ori fata de 2005, primul an al GEFCO in Romania, si cu 10% mai mult fata de 2013.

La aniversarea celor 10 ani de activitate, au participat Luc Nadal, Presedintele Consiliului de administratie GEFCO, Pierre-Jean Lorrain, Director pentru regiunea Europa Centrala, Balcani si Orientul Mijlociu, Jérôme Chevrolet, Area Manager Balcani si Director general al GEFCO Romania si Bulgaria.

Decada GEFCO

De la inaugurarea in 2005, filiala locala a Grupului GEFCO a crescut constant. Dupa numai un an de prezenta in Romania, compania a reusit sa isi dubleze cifra de afaceri de la 5,2 milioane de euro in 2006 la 11,9 milioane euro in 2007, iar numarul de salariati de la 16 la 34, ajungand ca in 2014, GEFCO Romania sa numere 106 angajati. Compania este un jucator foarte important pe piata de logistica, dupa cifra de afaceri, dar si unul dintre cei mai importanti furnizori pentru industria auto locala, oferind o expertiza 360° in managementul lantului de aprovizionare pentru cei peste 300 de clienti. „Subsidiara din Romania continua sa creasca in fiecare an, intr-un mediu in continua schimbare si plin de provocari. GEFCO Romania este al doilea cel mai mare operator logistic de pe piata si dezvolta in mod constant solutii inovative si competitive, bazandu-se pe o expertiza solida si indelungata in domeniul logisticii auto si o cunoastere profunda a sectoarelor industriale strategice, cum ar fi electrocasnicele si electronicele. Solutiile noastre multimodale includ utilizarea celor 8 platforme existente la nivel national, precum si accesul direct la Marea Neagra prin portul Constanta, ce confera clientilor si partenerilor nostri variante strategice pentru dezvoltarea comertului maritim“, a declarat Jérôme Chevrolet.

Cifre bune anul are

In 2014, activitatea de Logistica pentru Vehicule Finite (FVL), competenta de baza a GEFCO a raportat o crestere importanta, compania din Romania transportand 155.000 de vehicule finite. Linia de business FVL se adreseaza producatorilor auto, precum si importatorilor si distribuitorilor, oferind o gama larga de solutii, de la scheme de transport simple la solutii multimodale de optimizare. Cresterea afacerii in 2014 este, de asemenea, un rezultat al proiectelor logistice integrate dezvoltate pentru clientii internationali. Pentru GEFCO Romania, 2014 a insemnat si o oportunitate de a-si consolida pozitia intre liderii pietei si statutul de partener de incredere. Jérôme Chevrolet, recent numit in functia de director general al filialei din Romania, isi propune sa mentina ritmul de crestere in 2015, promovand Romania ca un hub regional. GEFCO Romania este pozitionata intre estul si vestul Europei, in imediata vecinatate a Balcanilor si Orientului Mijlociu si beneficiaza de reteaua internationala a GEFCO. Pentru perioada urmatoare, Grupul are in plan extinderea in regiune, prin deschiderea unor noi filiale in Grecia si Serbia, dar si o crestere de 15% pentru market clients, dezvoltarea afacerii in si cu zona 1520 (Rusia, Ucraina, Statele Baltice, Kazahstan) si concentrarea pe serviciile de Overseas (transport maritim si aerian) si logistica, precum si ambalaje reutilizabile.

Pierre-Jean Lorrain, Director pentru regiunea Europa Centrala, Balcani si Orientul Mijlociu:

GEFCO Romania genereaza 7% din cifra de afaceri regionala. Dinamismul, alaturi de avantajele sale strategice, cum ar fi localizarea, au ajutat filiala sa obtina aceste rezultate pozitive. Exista un potential semnificativ de crestere in regiune. GEFCO Romania este o zona care s-a dezvoltat puternic si rapid, cifra de afaceri fiind impresionanta. In continuare, avem asteptari mari, de crestere anuala cu 12-15% pentru urmatoarea perioada. Chiar daca punctul nostru forte este industria automotive, asteptam in continuare cresteri atat aici, cat si pe alte segmente. In Romania, se poate observa dorinta oamenilor de dezvoltare, dar ne lovim si de unele probleme, precum infrastructura, care este cel mai mare hop in dezvoltarea Romaniei la nivelul Cehiei sau al Slovaciei. Pentru GEFCO Romania, avem in plan extinderea capacitatii de transport pentru automotive, atat cu vehicule grele, cat si prin asigurarea unui transport feroviar catre Constanta si catre tarile din Vest, aceasta fiind o alternativa foarte buna pentru noi.”

Alexandru STOIAN

alexandru.stoian@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.