GEFCO deschide o nouă filială în Croaţia

Grupul GEFCO, lider european în domeniul logisticii auto şi un nume de referinţă mondial în logistica industrială, deschide o nouă filială la Zagreb, în Croaţia. Poziţionarea strategică a Croaţiei, la intersecţia mai multor frontiere, va contribui la consolidarea operaţiunilor de transport rutier şi maritim în Peninsula Balcanică, se arată în comunicatul remis redacţiei din partea Grupului GEFCO.

“Lansarea operaţiunilor în Croaţia, una dintre economiile cu creşterea cea mai rapidă din  sud-estul Europei, permite grupului GEFCO să îşi intensifice prezenţa pe aceste pieţe şi să faciliteze accesul companiilor locale şi internaţionale la serviciile cu valoare adăugată din portofoliul său”,  explică Tihomir Skrtic.

Tihomir Skrtic a fost numit Director General al GEFCO Croaţia. Anterior, el a deţinut funcţia de Business Development Manager în cadrul filialei slovene a Grupului.

Un context favorabil pentru dezvoltarea activităţilor logistice

Data de 1 iulie 2013 a marcat o etapă crucială în istoria Croaţiei, odată cu intrarea în Uniunea Europeană, deschizând astfel calea către noi oportunităţi de dezvoltare şi consolidând şi mai mult poziţia strategică pe care o deţine în sud-estul Europei.

Noua filială GEFCO de la Zagreb poate beneficia acum de proceduri vamale simplificate datorită deschiderii frontierelor şi poate oferi toată gama sa de servicii fără a mai exista constrângeri administrative.

O poziţionare geografică strategică

Croaţia este traversată de trei culoare paneuropene, care o leagă de Europa de Vest, Asia, Europa de Est şi Marea Mediterană şi o transformă într-o verigă cheie a lanţului logistic al Europei de sud-est.

Această zonă dinamică şi cu potenţial ridicat ce include state în plină dezvoltare economică are perspective de creştere şi extindere suplimentară. Astfel, prin deschiderea unei filiale în Croaţia, GEFCO are posibilitatea de a dezvolta fluxuri cu ţările vecine: Italia, Slovenia, Ungaria, Serbia, Herţegovina şi Muntenegru.

harta croatia

Prin prisma acestei poziţionări geografice privilegiate, filiala croată devine o reală platformă de cooperare şi oferă posibilitatea prestării de servicii optimizate clienţilor GEFCO din întreaga zonă.

În plus, distanţa mică dintre sediul GEFCO din Zagreb şi portul Rijeka, cel mai mare complex portuar al ţării, joacă un rol cheie în strategia GEFCO Croaţia. Filiala intenţionează să îşi dezvolte operaţiunile Overseas şi, începând din 2014, va deschide un birou chiar în complexul portuar, care va funcţiona ca şi punct de intrare pentru întreaga Uniune Europeană.

GEFCO, partener loial pentru clienţii industriali

Filiala a semnat deja un contract cu PSA Peugeot Citroën pentru a oferi servicii de logistică pentru vehicule noi şi piese de schimb, bazându-se pe partenerii locali cu care a încheiat o serie de acorduri de colaborare.

De asemenea, oferă servicii de distribuţie, logistică auto, asistenţă vamală, precum şi transport terestru şi maritim cu încărcătură completă/parţială clienţilor săi din Croaţia, România, Serbia, Bulgaria şi Bosnia-Herţegovina.

Urmând strategia de dezvoltare a Grupului, filiala are ca prioritate diversificarea operaţiunilor sale în diferite industrii, cum ar fi cea a textilelor, energiei sau echipamentelor industriale.

Grupul GEFCO

GEFCO (www.gefco.net) stabileşte noi standarde în logistica pentru industrie. Prin intermediul celor 5 zone cheie de experienţă – Overland, Overseas, Depozitare şi Ambalaje Reutilizabile, Logistică pentru Vehicule Finalizate, şi Reprezentare Vamală şi Fiscală – GEFCO oferă soluţii globale, inovative, pentru întreaga gamă de logistică locală şi internaţională, pentru o serie completă de solicitări la nivel industrial.

Prezent în aproximativ 150 de ţări, GEFCO se clasează între primele zece grupuri logistice din Europa, cu o cifră de afaceri de 3,6 miliarde de Euro în 2012 şi 11.200 de angajaţi. Cu peste 300 de locaţii pe tot mapamondul, GEFCO îşi desfăşoară activităţile în Asia Centrală, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est şi America de Sud.

Din 20 decembrie 2012, Russian Railways este acţionarul principal al Grupului GEFCO. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.