GEFCO România oferă servicii complete Overseas pentru producătorul de rulmenţi Timken

GEFCO România îşi continuă colaborarea începută în 2008 cu compania Timken, un nume important pe pieţele internaţionale de rulmenţi şi de componente industriale, oferind oferă soluţii complete Overseas pentru această companie, ce includ atât transport maritim, cât şi aerian. Compania asigură servicii de transport pentru aprovizionarea fabricii Timken din Ploieşti cu materie primă (inbound), şi pentru transportul produsului finit din Ploieşti către o serie de parteneri de afaceri Timken de pe diferite continente. GEFCO efectuează livrări săptămânale din America de Nord către România şi din România către Asia.

“În decursul celor şase ani de colaborare, GEFCO a ajuns să cunoască îndeaproape cerinţele Timken, astfel încât să nu apară sincope în livrări, în special în perioadele de vârf. Stilul de lucru adoptat de GEFCO este bazat pe un nivel înalt de calitate şi pe o monitorizare strictă a indicatorilor de performanţă. În această privinţă, suntem la nivelul cerinţelor companiei Timken şi am reuşit să administrăm cu succes nevoile logistice specifice”, a declarat Christophe de Korver, Managing Director GEFCO România.

GEFCO furnizează atât servicii de transport maritim, în containere complete (FCL) sau în regim de grupaj (LCL), cât şi servicii de transport aerian, în diferite aeroporturi din Europa, în funcţie de urgenţa livrării partidelor de marfă. Schema logistică este întotdeauna adaptată pentru respectarea timpului de tranzit. Transporturile regulate sunt completate şi de soluţii speciale, cum ar fi transportul în regim charter.

“Timken România beneficiază de mai bine de 6 ani de servicii profesionale de transport aerian şi maritim, din şi către zona Asia – Pacific şi SUA. Apreciem în mod special adaptarea serviciilor oferite la necesităţile firmei noastre, găsirea cu promptitudine de soluţii în situaţiile de urgenţă, tratarea cu seriozitate a fiecărei solicitări şi oferirea de soluţii la standardele şi exigenţele Timken”, a declarat Elena Cornelia Florea, Warehousing and Logistics Manager Timken România.

Reţeaua de peste 100 de birouri Overseas GEFCO, formată din agenţii proprii şi parteneri localizaţi în întreaga lume reprezintă un factor principal în reuşita gestionării unui client important precum Timken.

De asemenea, sunt ţări, precum SUA, în care Grupul Timken colaborează cu partenerii GEFCO. GEFCO asigură o informare continuă şi completă, prin contactele operaţionale dedicate. Mai mult, există un flux de comunicare regulat între client şi contactul comercial din cadrul GEFCO, astfel încât colaborarea să poată fi îmbunătăţită constant. Pe lângă monitorizarea strictă a indicatorilor de calitate şi de performanţă, GEFCO selecţionează cu atenţie partenerii care operează servicii pentru Timken, fiecare dintre aceştia fiind auditaţi intern, pentru a asigura un nivel de calitate optim.

La nivel global, GEFCO asigură soluţii complete door-to-door de transport maritim şi aerian datorită reţelei sale eficiente de depozite şi de parteneri, de pe toate continentele. Grupul operează la toate nivelele lanţului de aprovizionare pentru a susţine producătorii industriali în strategiile lor globale de sourcing.

Prezentă în peste 100 de ţări, GEFCO acoperă întregul lanţ de aprovizionare, de la logistica în amonte către unităţile de producţie până la logistica în aval către punctele de vânzare.  În calitate de arhitect de soluţii integrate, GEFCO oferă, de asemenea, clienţilor săi servicii cu valoare adăugată cum ar fi serviciile de brokeraj vamal, reprezentarea fiscală, depozitarea şi comisionarea.

Despre Timken

Compania Timken este un producător şi furnizor global de rulmenţi, oţeluri aliate, componente auxiliare şi ansambluri, prelucrate la un înalt nivel tehnologic. Timken România este în prezent al doilea producător de rulmenţi din România după cifra de afaceri.

Grupul GEFCO (www.gefco.net)

GEFCO este în prezent punctul de referinţă în materie de logistică pentru industrie: puternic în cinci domenii principale de expertiză – Overland Overseas, Warehousing & Reusable packaging, Finished Vehicles Logistics şi Customs & tax representation – GEFCO oferă soluţii globale şi inovatoare pentru orice problemă de logistică industrială, fie internă sau internaţională, atât în amonte cât şi în aval faţă de unităţile de producţie. Prezent în 150 de ţări, GEFCO se numără printre primele 10 grupuri europene.

Acesta a realizat o cifră de afaceri de 4 miliarde de euro în 2013 şi numără 11.500 angajaţi. Grupul, care numără peste 350 de locaţii în întreaga lume, se dezvoltă în Asia Centrală, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est şi America Latină. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.