GEFCO România şi Salvaţi Copiii au donat un incubator neonatal performant Maternităţii Bucur

Începând cu luna septembrie, GEFCO România susține campania Salvaţi Copiii “Un gest pentru o viață!”, donând un incubator secţiei de neonatologie a Maternităţii Bucur din Capitală. Prin această donație, compania contribuie activ la salvarea vieţii bebeluşilor care se nasc prematur.

O treime dintre cazurile de mortalitate infantilă pot fi prevenite, însă, cu toate acestea, România ocupă primul loc între țările Uniunii Europene la mortalitatea infantilă, cu o rată de două ori mai mare decât media europeană, respectiv 8.8 decese înregistrate la 1000 născuţi vii în 2014. Campania “Un gest pentru o viață!” face parte din programul “Fiecare copil contează”, iniţiat de Organizația Salvaţi Copiii în anul 2010, se derulează la nivel global și sprijină reducerea mortalităţii în rândul copiilor de până la 5 ani.

“Grija faţă de cei mici este o preocupare frecventă pentru fiecare dintre noi, iar poveştile copiilor născuţi prematur ne-au impresionat foarte mult. Statisticile din România cu privire la rata mortalității infantile sunt îngrijorătoare, astfel că, ne-am alăturat campaniei “Un gest pentru o viață!”, desfăşurată de Salvaţi Copiii. Copiii trebuie să fie o prioritate pentru fiecare dintre noi, iar noul incubator de la Maternitatea Bucur sperăm să fie un sprijin real atât pentru copii, cât şi pentru personalul medical de aici”, a declarat Jérôme Chevrolet, Area Manager pentru regiunea Balcanilor și Director General al GEFCO România și Bulgaria.

Jérôme Chevrolet, Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvaţi Copiii România şi Dr. Licuța Novaseliv din partea Maternităţii Bucur au participat pe 7 septembrie  la ceremonia ce a marcat inaugurarea echipamentului donat.

spital, incubator, gefco&Salvati Copiii_1„Mulțumim Gefco pentru implicarea în acest program, prin achiziția unui echipament vital pentru micuții născuți înainte de termen. Salvați Copiii se află în cel de-al patrulea an de la demararea campaniei, și fiecare acțiune de dotare este în continuare la fel de specială. Căci, spre deosebire de restul copiilor, bebelușii prematuri sunt extrem de vulnerabili, adesea viața lor depinzând nu numai de priceperea personalului medical, cât și de performanțele atinse de aceste aparate, pe care spitalele, de cele mai multe ori, nu au posibilitatea de a le achiziționa”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Organizației Salvați Copiii.

spital, Gefco&Salvati Copiii_5

Un incubator performant înseamnă o şansă în plus la viaţă pentru orice copil născut înainte de termen, lucru înțeles atât  de cadrele medicale, dar mai ales de părinţii ai căror copii se nasc prematur. Aceștia au şanse mari să supravieţuiască dacă au parte de îngrijire corespunzătoare şi echipamente performante imediat după naştere. Cu sprijinul GEFCO România şi Salvaţi Copiii, cărora le mulțumim, vom reuşi să contribuim la scăderea ratei de mortalitate infantilă ”, a spus doamna doctor Licuța Novaseliv, șef secție neonatologie în cadrul Maternităţii Bucur. 

spital, Gefco&Salvati Copiii_4

GEFCO România susţine proiectele comunitare ale Organizației Salvaţi Copiii, alăturându-se și altor cauze, precum educarea și incluziunea socială a copiilor care provin din medii defavorizate socio-economic, în vederea  prevenirii abandonului şcolar şi reintegrării şcolare.

În acest scop, angajaţii GEFCO România sunt încurajaţi să petreacă o zi de voluntariat în centrele educaţionale Salvaţi Copiii, unde pot sta împreună cu cei mici şi îi pot ajuta la teme sau la alte activităţi şcolare.

spital,  Gefco&Salvati Copiii_3

GEFCO Group www.gefco.net elaborează și implementează planuri de logistică industrială alături de producători, aducând valoare adăugată cu scopul consolidării competitivității acestora. Performanța pe care GEFCO o oferă clienților săi se bazează pe expertiza dobândită în ultimii 65 de ani, în special în sectorul auto, unul dintre cele mai complexe și solicitante sectoare ale economiei.

Prezent în 150 de țări, GEFCO se numără printre primele 10 grupuri europene, cu o cifră de afaceri de 4,1 miliarde de euro în 2014 şi 11.500 angajaţi. Cu peste 350 de locații în întreaga lume, GEFCO se dezvoltă în Asia Centrală, Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est și America Latină.

Salvaţi Copiii România www.salvaticopiii.ro este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează active pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc.

În cei 25 de ani de activitate, peste un milion de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie. Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.