GEFCO transportă trenuri pentru constructorul feroviar spaniol Talgo în Rusia

Grupul GEFCO, jucător global în domeniul logisticii industriale şi lider european în logistica auto, a semnat în primul trimestru al acestui an un contract cu constructorul feroviar spaniol Talgo – unul dintre principalii jucători internaţionali în fabricarea de trenuri de mare viteză -, pentru transportul şi livrarea a 6 trenuri în Rusia. În acest fel, GEFCO îşi face cunoscută expertiza pe piaţa rusă companiilor care doresc să işi dezvolte afaceri în Rusia.

Contract bilateral Spania-Rusia

GEFCO va asigura transportul şi distribuirea celor 6 trenuri de pasageri pentru liniile de cale ferată Moscova-Berlin şi Moscova-Kiev, precum şi gestionarea formalităţilor vamale.

Diego Díaz,  Senior Buyer Talgo, declară: „Când am primit comanda de la clientul nostru din Rusia, am ştiut că avem nevoie de un adevărat partener logistic, capabil să asigure livrarea bunurilor în condiţii optime, oferindu-ne în acelaşi timp şi o mare flexibilitate. Mai mult, aveam nevoie de un partener puternic, cu experienţă dovedită pe o piaţă atât de complexă precum cea din Rusia”.

Plan de transport optimizat

Pentru a transporta această încărcătură excepţională, GEFCO Spania asigură transportul multimodal al trenurilor, finisate şi asamblate deja de Talgo, de la Vitoria (Rivabellosa), prin portul rusesc din Ust-Luga (Saint-Petersburg). Aici este preluat de filiala din Rusia, care asigură descărcarea şi transportul pe cale ferată până la Moscova. Filiala se ocupă şi de operaţiunile vamale.

În cadrul acestui contract, GEFCO Spania oferă, de asemenea, servicii de transport aerian de mărfuri către Rusia de două până la de trei ori pe săptămână, pentru piese de schimb şi componente.

Pelayo Garcia Comas, Sales&Marketing Manager GEFCO Spania, subliniază: „Capacitatea reţelei noastre de vânzări de a anticipa nevoile clienţilor a jucat un rol esenţial în obţinerea acestui contract. Reţeaua internaţională, expertiza ca integrator de logistică la nivel mondial şi flexibilitatea soluţiilor noastre, care sunt adaptate nevoilor fiecărui client, reprezintă factorii decisivi în colaborarea noastră cu o companie de renume internaţional, precum Talgo”.

Dezvoltarea în Rusia

În ciuda mediului dificil, Rusia rămâne una dintre zonele de creştere prioritară pentru Grupul GEFCO. Noul său acţionar, RZD, oferă acces pe piaţa rusă, unde sectorul logistic se dezvoltă rapid.

În vederea accelerării dezvoltării sale comerciale în Rusia şi, la nivel mai general, în Asia centrală, GEFCO a înfiinţat o nouă structură la începutul anului 2014 pentru a răspunde nevoilor companiilor internaţionale care doresc să îşi dezvolte activitatea în această regiune.

Această nouă structură este formată dintr-o celulă de dezvoltare comercială cu 50 de experţi în logistică, având sediul în Moscova şi este organizată pe activităţi, în special cu accent pe două linii de piaţă strategice: High & Heavy şi Oil & Gas.

GEFCO este prezentă în Rusia din anul 2003 şi a realizat 6% din cifra sa de afaceri mondială pe anul 2013, de 4 miliarde de euro, în această regiune.

GEFCO (www.gefco.net) este în prezent punctul de referinţă în materie de logistică pentru industrie: puternic în cinci domenii principale de expertiză – Overland Overseas, Warehousing & Reusable packaging, Finished Vehicles Logistics şi Customs & tax representation – GEFCO oferă soluţii globale şi inovatoare pentru orice problemă de logistică industrială, fie internă sau internaţională, atât în amonte cât şi în aval faţă de unităţile de producţie.

Prezent în 150 de ţări, GEFCO se numără printre primele 10 grupuri europene. Acesta a realizat o cifră de afaceri de 4 miliarde de euro în 2013 şi numără 11.500 angajaţi. Grupul, care numără peste 350 de locaţii în întreaga lume, se dezvoltă în Asia Centrală, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est şi America Latină. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.