Geoană, tot la Dăbuleni

Mircea Geoană va candida pentru un nou mandat de senator la alegerile din 9 decembrie, în acelaşi colegiu pe care îl reprezintă şi acum în Parlament – Colegiul Dăbuleni din Dolj, şi tot din partea PSD. Amintim că partidul l-a dat jos pe Geoană de la şefia Senatului României, în noiembrie anul trecut (cu un vot covârşitor al Comitetului Executiv Naţional al PSD: 50 “pentru”, 5 “împotrivă” şi 3 abţineri), dar colegii săi au revenit acum la sentimente mai bune faţă de el. De altfel, cu o singură excepţie – Lia Olguţa Vasilescu, aleasă în iunie primar la Craiova -, actualii parlamentari social-democraţi din Dolj îşi păstrează colegiile. În locul Olguţei Vasilescu va candida pentru un loc în Senat Florea Voinea, în Colegiul Cetate-Filiaşi.

Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, joi, că ce se întâmplă este un semnal de stabilitate.

 “Candidatura senatorului Mircea Geoană a fost lămurită. El va candida sub sigla USL. Nu spusese ferm că va candida pe colegiul Dăbuleni. Acum câteva zile am avut această discuţie. Am fost cu doamna primar Lia Olguţa Vasilescu, am susţinut ca senatorul Mircea Geoană să candideze în continuare pe acest colegiu, să dăm un semnal de stabilitate şi celorlalţi doi deputaţi, Valeriu Zgonea şi Ion Călin. Aceştia sunt oamenii care au şanse maxime de a câştiga jumătate plus 1”, a precizat Prioteasa.

În colegiile Cetate şi Filiaşi candidează tot deputaţii Claudiu Manda şi Petre Petrescu. “Se punea problema senatorului care să fie deasupra acestor colegii. Numele care a fost aprobat este al domnului Florea Voinea, un om al locului, născut la Maglavit, care a mai fost deputat, care ne-a deschis foarte multe uşi în această perioadă. Noi l-am acceptat de foarte mult timp”, a mai spus Prioteasa.

Reveniri la matcă

În Craiova, reprezentantul PSD pe Colegiul 4 de deputaţi este tot Florentin Gust, revenit în PSD după ce trecus şi pe la PC şi pe la PDL.

Pentru Senat candidează preşedintele PSD Craiova, Mihai Fifor, care va fi secondat de deputatul PNL Ionuţ Stroe de pe colegiul 3 Craiova. 

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.