Ger și viscol în toată țara. Vezi prognoza până în 18 ianuarie

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ger și intensificări ale vântului ce vor cuprinde întreaga ţară începând de mâine după-amiază şi până vineri dimineață.

Astfel, în intervalul 6 ianuarie ora 14.00 – 9 ianuarie ora 10.00 vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopților și al dimineților, în toată țara.

Temperaturile vor coborî frecvent sub -15 grade Celsius în cursul nopţilor, iar izolat chiar sub -25 grade Celsius.

Ziua, valorile termice vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 grade și zero grade Celsius.

Vârful perioadei de ger va fi atins în 7 ianuarie.

În cursul zilei de marți (6 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (6/7 ianuarie) vântul va avea intensificări în Moldova și în jumătatea estică a Munteniei și Dobrogei, cu rafale de până la 55-65 km/h.

ANM a publicat astăzi şi prognoza pe următoarele două săptămâni, care arată că din 9 ianuarie vremea va reveni la valorile termice normale pentru această perioadă, dar care vor aduce şi ploi, lapoviţă şi ninsori, până în 18 ianuarie.

În 11 ianuarie vor fi cele mai ridicate valori termice din perioada de referinţă.  

Daţi click pe Prognoza 5 -18 ianuarie pentru a vizualiza temperaturile din fiecare zi şi noapte în toate regiunile ţării. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.