Ghibu pleacă de la Transporturi dar rămâne la ROMATSA

Cristian Ghibu a demisionat “zilele acestea” din funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, invocând motive personale, dar rămâne şeful Consiliului de Administraţie (CA) al ROMATSA, for care a decis să-l menţină pe Aleodor Frâncu director în instituţie, cu o leafă de 10.000 de euro/lună, afacere despre care Ramona Mănescu se face că nu ştie. Ghibu a fost preşedintele Comisiei de privatizare a CFR Marfă şi a semnat la începutul lunii septembrie 2013 contractul cu Grup Feroviar Român (GFR), companie controlată de omul de afaceri Gruia Stoica, arestat preventiv într-un dosar de corupţie în care a încercat trucarea unei licitaţii la care perticipa şi CFR Marfă. Privatizarea a eşuat, deşi Guvernul a acordat 4 luni câştigătorului licitaţiei să aducă banii, dar acesta nu a reuşit să facă rost de ei.

Cristian Ghibu a fost numit secretar de stat în ianuarie 2013, de către premierul Victor Ponta la propunerea fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, acum aflat în puşcărie după condamnarea primită în dosarul „Transformatorul”.

După demisia lui Fenechiu – în 12 iulie 2013, după sentinţa primei instanţe -, interimatul la conducerea Ministerului Transporturilor a fost asigurat de Victor Ponta, dar acesta l-a desemnat pe Ghibu să coordoneze activitatea curentă a instituţiei până la începutul lui septembrie, când a numit-o ministru pe Ramona Mănescu.

“Mesajul meu a fost foarte clar, de continuitate”, a spus Ponta atunci.

Felicitări de la Ponta

De fapt, premierul şi-a lăudat Guvernul şi pe Fenechiu pentru licitaţie: “Guvernul și-a făcut bine treaba și ministrul Fenechiu și-a făcut bine treaba și îl felicit pentru asta. S-au respectat absolut toate condițiile legale”.

“E un preț foarte bun, mă bucur că investitorul este român. Cred că este foarte bine să avem și investitori români. Aștept să se finalizeze totul cu bine”, a spus Victor Ponta în 20 iunie 2013, când GFR a fost declarat câştigătorul licitaţiei.

Revenind la Ghibu, acesta a ocupat anterior funcţia de director general al CFR SA, fiind numit în 2012 imediat după instalarea USL la putere. A fost adus de Fenechiu de la Primăria Iaşi, unde Ghibu a deţinut funcţia de director la Direcţia de administrare a patrimoniului public şi privat (2010-2012).

Între anii 2008-2009, Ghibu a fost director regional al Sucursalei CF Iaşi – CFR SA.

A fost director “de când s-a născut” – cum ar veni –, după ce a deţinut această funcţie începând din 1998, la ASAM Iaşi, apoi din 1999 la AVIVA SA, până în 2008.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.