Ghișeul.ro, accesibil și românilor din străinătate

taxe-impozite-card-0Ghișeul.ro, platforma online pentru plata impozitelor și taxelor, poate fi utilizată începând cu 1 decembrie a.c. și de românii din străinătate, inclusiv cu un card emis de o bancă din afara României.

Delia Popescu, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, a declarat că este “un mic pas pe care Guvernul îl face în digitalizarea României și în relația cu românii de pretutindeni”.

“Ghișeul.ro este o soluție de plată a taxelor și impozitelor, prin care putem interacționa cu statul în mediul online, fără a fi nevoie a ne deplasa la ghișeu. Facilitatea înseamnă că putem să creăm un mediu online, deci nu ne mai deplasăm de acasă, ne putem crea user-ul și parola, cu care avem acces la facilitățile tehnice expuse de către platforma ghiseul.ro. Putem să facem acest lucru pe baza cardului bancar emis atât pe teritoriul României, cât și cu un card bancar emis de o bancă din afara României. Lucrurile astea vor facilita, să zicem, relaționarea românilor de pretutindeni cu administrația publică în zona de taxe și impozite”, a declarat ministrul Comunicațiilor, într-o conferință RePatriot organizată la Alba Iulia.

O altă soluție informatică este platforma prin care românii pot solicita obținerea unor autorizații și avize online, care vor fi emise în același mod.

Delia Popescu a amintit că Ministerul de Externe a finalizat un ghid pentru românii care doresc să se întoarcă în țară.

“Digitalizarea, cred cu convingere că poate reprezenta o soluție de repatriere. De ce zic asta: pentru că vom putea munci din România pentru firme din afara României, nu vom mai fi nevoiți să ne părăsim țara pentru a avea job-uri mai bine plătite. Practic, birourile open space vor deveni birouri fără limite și fără granițe statale, aș putea să zic, ceea ce ar fi un lucru minunat’, a precizat ministrul Delia Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.