Iacării Acrobaţi zboară la comemorarea lui Aurel Vlaicu

Iacării Acrobaţi îl vor omagia în zbor, vineri, pe pionierul aviaţiei române, Aurel Vlaicu, la comemorarea a 100 de ani de când s-a prăbuşit (13 septembrie 1913) la bordul avionului “Vlaicu II”, construit de el. Evenimentul va avea loc la monumentul dedicat marelui inventator şi pilot, în comuna Băneşti, jud. Prahova, locul în care aviatorul s-a prăbuşit.

“Pentru aviaţia română şi internaţională, Aurel Vlaicu rămâne un nume de referinţă. Aşadar, pentru că anul acesta, pe 13 septembrie, se împlinesc 100 de ani de când Aurel Vlaicu a decedat, îi vom aduce un omagiu prin survolarea monumentului din Băneşti. În semn de preţuire pentru cel ce a fost Aurel Vlaicu şi pentru valoarea sa istorică, aerodromul nostru de casă a fost stabilit, în 2010, la Băneşti”, a declarat Dan Ştefănescu, liderul formaţiei Iacării Acrobaţi.

avion, iacarii acrobati 2

Evenimentul de comemorare va începe la ora 15:00, cu depunere de coroane de flori la monumentul lui Aurel Vlaicu, urmată de câteva zboruri ale Iacărilor Acrobaţi, ale piloţilor militari şi piloţilor Aeroclubului României.

Despre Iacării Acrobaţi

Iacării Acrobaţi este singura echipă privată de acrobaţie din România. Pasiunea şi profesionalismul celor trei piloţi au condus la continuarea şi ridicarea standardelor aviaţiei româneşti, precum şi la iniţierea de acţiuni aviatice în premieră, atât pe plan naţional, cât şi în plan internaţional.

Printre acţiunile noi se numără evoluţia acrobatică în formaţie cu efecte pirotehnice, display-ul acrobatic de noapte, precum şi organizarea, la fiecare început de sezon de zbor, a unui program dedicat siguranţei în zbor. Safety Demo înseamnă prezentarea, în zbor, a unor situaţii anormale cu care piloţii se pot întâlni, precum şi demonstrarea modurilor de prevenire, recunoaştere şi recuperare a avionului din situaţii periculoase zborului.

În urmă cu 3 ani, Iacării Acrobaţi au amenajat la Băneşti, în jud. Prahova, un teren de zbor. Acolo, anul acesta, s-a organizat prima ediţie a Raliului Aerian al României, eveniment cuprins în calendarul competiţional al Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

Iacării Acrobaţi zboară, anual, peste 30 de display-uri aeriene, atât în ţară, cât şi în lume. Anul acesta, pentru prima dată, piloţii români vor zbura la un miting aerian în China. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.