Iarnă grea în Europa. Avertizare MAE

Ministerul Afacerilor de Externe (MAE) de la Bucureşti îi avertizează pe românii care doresc să călătorească în Europa asupra condiţiilor meteo dificile din Slovenia, Germania, Franţa, Belgia şi Spania, unde ninsorile au paralizat în mai multe zone traficul rutier.

MAE le recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Germania să se informeze pe site-urile de specialitate pentru detalii suplimentare, cum ar fi www.wetter.de.

Românilor care vor să meargă în Franţa, Ministerul Afacerilor Externe le recomandă să se informeze la numărul de telefon verde pus la dispozitie de Prefectura din Savoie 08 11 00 06 73,  sau să verifice starea vremii şi a drumurilor pe site-ul vigilance.meteofrance.com.

Turiştii care au mers la ski în Alpii Francezi au parte de o experienţă dramatică: peste 15.000 de maşini sunt blocate între staţiunile montane iar autorităţile au decretat alertă portocalie şi au luat măsuri pentru cazarea în săli de sport a celor prinşi în nămeţi.

O persoană a murit, potrivit ministerului francez de Interne. Cei mai norocoşi, care au ajuns totuşi la hotel, au parcurs un drum de 30 de minute în aproape 12 ore, informează ştiritvr.ro.

Şi sud-vestul Germaniei a fost lovit de ninsori abundente. Lângă Stuttgart ambuteiajele se întind pe 25 de km. Şi nu doar traficul rutier este afectat.

În Belgia, autorităţile au lansat avertisment portocaliu de zăpadă şi gheaţă pentru întreg teritoriul ţării iar traficul feroviar este în multe zone întrerupt.

Şi portul Calais din nordul Franţei a fost închis din cauza vântului foarte puternic, iar în Marea Britanie mai multe aeroporturi au fost temporar închise. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.