Ilie Carabulea renunta la recursul privind intreruperea executarii pedepsei

Omul de afaceri Ilie Carabulea si-a retras recursul privind cererea de intrerupere a executarii pedepsei formulata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in dosarul in care a fost condamnat definitiv la un 1 si 6 luni de inchisoare. Aflat in detentie la Penitenciarul Aiud, el solicitase Curtii de Apel Alba Iulia o pasuire de 3 luni pentru a-si pune in ordine societatile la care este este actionar majoritar sau administrator direct si care numara mii de angajati. Acestea s-ar confrunta, potrivit aparatorului acestuia, cu o perturbare grava a activitatii, care ar putea duce inclusiv la o intrare in insolvabilitate. Cum cererea i-a fost respinsa, Carabulea a facut recurs la ICCJ.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, asociat si administrator al societatilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, a fost condamnat pe 26 aprilie, de ICCJ, la 1 an si 6 luni de inchisoare, pentru dare de mita si cumparare de influenta.

In acelasi dosar, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, Florin Apostu, a primit 5 ani de inchisoare cu executare, iar Tiberiu Popescu, ofiter activ in cadrul Directiei Judetene de Informatii Sibiu la acea vreme, la 2 si 6 luni de inchisoare, pentru mita, trafic de influenta, fals in inscrisuri oficiale, uz de fals si favorizarea infractorului.

Totodata, Sebastian Carstea, director la Liceul Carol I din Sibiu, si sotia acestuia, Mihalea Izabela Carstea, au fost condamnati la 1an si 2 luni de inchisoare pentru fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate la infractiunea de dare de mita.

In fine, Nicolae Bota a fost achitat, aplicandu-i-se o amenda administrativa de 1.000 lei, pentru dare de mita.

Toti inculpatii au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in decembrie 2010. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.