UPDATE 2! O altă „taxă care nu creşte”: Impozitarea diurnelor va falimenta transporturile rutiere

Asociaţiile reunite ale transportatorilor rutieri din România vor avea şi mâine o rundă de discuţii cu reprezentanţii ANAF pe tema diurnelor, după o zi întreagă de negocieri, astăzi (foto), la Hotel Hilton din Bucureşti.

2 UPDATE 23 decembrie: ANAF a suspendat controalele pe diurnă.

UPDATE 23 decembrie: Asociaţiile reunite ale transportatorilor rutieri explică, într-un comunicat remis redacţiei, de ce impozitarea diurnelor îi va împinge la faliment.

Mai înainte însă, marţi, 23 decembrie, asociaţiile reunite ale transportatorilor rutieri vor susţine o conferință de presă, la ora 10.00, cu tema „Impozitarea diurnelor, o altă „taxă care nu creşte”. Falimentarea sectorului de transport rutier”, pentru a le prezenta jurnaliştilor situaţia critică în care se află acest sector economic de importanţă vitală pentru România.

Întâlnirile cu mass-media şi, ulterior, cu reprezentanţii ANAF, vor avea loc la Hotel CARO.

transportatori intalnire diurne 2

Aşa cum arătam şi vineri, neacceptarea diurnelor ca modalitate de plată a șoferilor, de către organele fiscale, aruncă în aer piața de transport. 

Revista Ziua Cargo a semnalat acest pericol în luna noiembrie, dar între timp au început controalele la nivel național iar în judeţele Arad, Braşov şi Prahova, mai multe firme de transport au conturile blocate ca măsură asiguratorie luată de reprezentanţii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF).

Dacă lucrurile rămân neschimbate, cea mai mare parte a companiilor de transport riscă să fie închise, având în vedere penalitățile pe care ar trebui să le plătească din cauza utilizării incorecte a diurnelor ca modalitate de plată a șoferilor

Meda BORCESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.