Imunitatea lui Borbely se decide marti

Camera Deputatilor va decide in sedinta de marti, prin vot, daca ii ridica imunitatea fostului ministru al Mediului, Laszlo Borbely. Dumitru Pardau, secretarul Camerei, a anuntat, luni, ca raportul Comisiei juridice privind cererea de incepere a urmaririi penale a lui Laszlo Borbely va fi inscrisa pe ordinea de zi de marti, la sfarsitul sedintei de vot final.

Comisia juridica a decis in urma cu doua saptamani, cu 7 voturi “pentru” si 3 “impotriva”, sa intocmeasca un raport favorabil solicitarii de incepere a urmaririi penale a lui Laszlo Borbely.

In 5 aprilie, Laszlo Borbely a demisionat din functia de ministru al Mediului. El a declarat ca nu are motiv sa demisioneze, dar ca a decis totusi sa o faca, atunci cand a aflat despre comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie, car il incrimina.

DNA a sesizat procurorul general sa solicite Camerei Deputatilor declansarea procedurilor pentru obtinerea cererii de urmarire penale fata de Laszlo Borbely, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere, in forma continuata.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.