In Japonia, fara viza

 

Romanii vor putea intra si in anul 2012 fara viza in Japonia, pentru calatorii de maximum 90 de zile, dupa ce Guvernul Japonez a decis prelungirea pana la 31 decembrie 2012 a acestei prevederi.

Astfel, cetatenii romani posesori de pasapoarte valide, emise de autoritatile romane, care doresc sa intre pe teritoriul Japoniei cu intentia de a sta pe o perioada ce nu desaseste 90 de zile consecutive, pot intra pe teritoriul Japoniei fara a avea nevoie de viza.

Aceste conditii nu se aplica si cetatenilor romani care doresc sa intre pe teritoriul Japoniei cu intentia de a cauta un loc de munca sau de a exercita o profesie sau alte activitati (inclusiv in domeniul artistic si sportiv, contra unei remuneratii).

“Guvernul Japonez, in scopul facilitarii calatoriilor si a relatiilor culturale si comerciale dintre Japonia si Romania, extinde implementarea unor masuri temporare privind regimul vizelor pentru cetatenii romani care doresc sa intre pe teritoriul Japoniei, luate de la 1 septembrie 2009 pana la 31 decembrie 2011, pana la data de 31 decembrie 2012 (inclusiv)”, informeaza Ambasada Japoniei.

Cetatenii romani care doresc sa intre pe teritoriul Japoniei sunt obligati sa respecte legile si regulamentele din Japonia.

Posesorii de pasapoarte temporare emise de autoritatile romane nu fac obiectul acestei masuri, astfel ca este, in continuare, necesar ca acestia sa solicite viza inainte sa calatoreasca in Japonia. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.