În loc să suplimenteze contigentul de autorizații deficitare, Ministerul Transporturilor asmute ISCTR pe transportatori

Pentru Ministerul Transporturilor este mai ușor să trimită inspectorii I.S.C.T.R să dea amenzi operatorilor de transport decât să suplimenteze contigentul de autorizații deficitare, reclamă Uniunea Naţională aTransportatorilor Rutieri din România (UNTRR), într-un comunicat remis redacţiei.

Redăm integral comunicatul:

“UNIUNEA NAŞIONALĂ A TRANSPORTATORILOR RUTIERI DIN ROMÂNIA – UNTRR atrage atenția că transportatorii români se confruntă din nou cu lipsa autorizațiilor de transport pentru anumite țări, situație în care sunt în imposibilitatea de a-și respecta obligațiile contractuale, pierzându-și astfel clienții. Această problemă afectează operatorii de transport rutieri internaționali, îngreunând și mai mult situația lor.

La fel ca și în anii precedenți, Ministerul Transporturilor nu a reușit să pună la dispoziția transportatorilor un număr suficient de autorizații de transport de „terță țară” și nu a făcut o repartizare corectă a acestora.

UNTRR solicită Ministerului Transporturilor:

– majorarea contingentelor de autorizații deficitare

– distribuirea autorizațiilor CEMT aflate pe stoc la Ministerul Transporturilor

– alocarea autorizațiilor către operatorii de transport care le folosesc și nu celor care le stochează.

UNTRR nu este de acord cu amendarea operatorilor de transport care au predat autorizațiile de transport cu întârziere.

Având în vedere că în ultimii ani nu a fost sancționat niciun operator de transport care a ridicat autorizații de transport și le-a stocat fără să le utilizeze, solicităm ca transportatorii să fie somați să predea aceste autorizații într-un termen rezonabil și după depășirea acestui termen autoritățile de control să dispună măsuri de sancționare.

Rolul  Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) ca organism tehnic permanent specializat al Ministerului Transporturilor desemnat să asigure inspecția și controlul respectării reglementărilor interne și internaționale în domeniul transporturilor rutiere nu este numai acela de a întocmi procese verbale de constatare a contravențiilor, ci și de educare și conștientizare a operatorilor de transport”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.