Încă 15 puncte fixe de control rovinietă

CNADNR a pus în funcţiune astăzi 15 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare (rovinieta), conform prevederilor OG nr. 15/2002, cu modificările şi completările ulterioare, anunţă compania.

Amintim că în 18 decembrie au fost puse în funcţiune încă 18 puncte fixe, astfel că până astăzi se realiza controlul valabilităţii rovinietei prin intermediul a

  • 51 puncte fixe
  • 14 puncte mobile
  • prin personalul IGPR,  ISCTR şi CNADNR SA (în punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a deţinerii rovinietei valabile.

Punctele fixe de control sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto, avertizează CNADNR.

„Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic deţinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizaţi de CNADNR SA, cât şi prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români şi doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte), dar şi pentru descurajarea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi de a circula fără a deţine rovinietă valabilă”, se arată în comunicatul remis redacţiei.

În anul 2015 vor mai fi puse în funcţiune 8 puncte de control a valabilităţii rovinietei. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.