Încă doi primari, în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese în materie administrativă în cazul a altor doi primari. Este vorba despre Găbişor Tofan, primarul comunei Stănileşti, judeţul Vaslui, şi Pavel Cialma, primarul comunei Cărand, judeţul Arad.

Găbişor Tofan a semnat, în calitate de primar, documentaţia aferentă operaţiunilor de decontare a facturilor emise de către SC Laguna SRL, firmă în cadrul căreia deţine calitatea de asociat unic, iar Dragoş Tofan, fiul acestuia, funcţia de administrator.

Inspectorii de integritate au constatat că, în perioada 5 decembrie 2008 – 15 aprilie 2009, Primăria comunei Stănileşti a efectuat plăţi în beneficiul SC Laguna SRL, în sumă de aproximativ 13.000 lei.

Pavel Cialma a semnat, în calitate de primar, două contracte de prestări servicii şi un contract de asistenţă tehnică, încheiate între Primăria comunei Cărand şi SC Maloonika SRL, firmă al cărei administrator este fiul său, Sebastian Paul Cialma, iar asociat unic este nora sa, Ioana Cialma.

În baza acestor contracte, SC Maloonika SRL a încasat de la Primăria Cărand, în perioada 10 octombrie 2008 – 26 septembrie 2011, suma de peste 25.000 lei.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.