Începe construirea parcului industrial Tetarom IV

La Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a fost semnat, ieri, contractul pentru construirea celui de-al patrulea parc industrial Tetarom din Cluj, în valoare de 36,3 milioane de lei. Potrivit documentului, lucrările se vor finaliza în 20 de luni (2015), întregul parc având o suprafaţă de 850.000 mp, în localitatea Feleacu, situată la 9 km de Cluj-Napoca, în apropierea centurii ocolitoare Sud-Est D1-DN 1C, Apahida-Vâlcele. Câştigătorul licitaţiei este asocierea formată din S.C. ACI S.A. Cluj, S.C. Electromontaj S.A., S.C. Nord Conforest S.A. și S.C. Erbi ProdcomS.R.L., cu o ofertă de 36.355.757,95 lei fără TVA. În judeţul Cluj funcţionează alte 3 parcuri industriale administrate de SC Tetarom SA, în care îşi desfăşoară activitatea firme precum DeLonghi sau Bosch.

“Am semnat contractul de construire a celui mai nou parc industrial din judeţul Cluj, Tetarom IV, cu asocierea de firme ACI, Electromontaj, Nordcomforest, Erbi Prodcom. Valoarea investiţiei este de 36,3 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din mai multe surse, cum sunt bugetul CJ, fonduri europene şi bugetul naţional. Se deschide investitorilor un nou parc industrial pe raza comunei Feleacu, pe o suprafaţă de 85 de hectare, unde vor fi create noi locuri de muncă. Durata de execuţie este de 20 de luni, fiind incluse lucrări de terasamente şi viabilizare şi o hală”, a declarat,  într-o conferinţă de presă, Horea Uioreanu, preşedintele CJ Cluj.

În termen de 7 zile se va da ordinul de începere a lucrărilor.

Pe aproape jumătate din acest teren va fi amenajat un parc fotovoltaic, în timp ce suprafaţa rămasă va fi terasată şi viabilizată, iar apoi va fi pusă la dispoziţia investitorilor care vor să contruiască hale de producţie.

Viorel Găvrea, directorul SC Tetarom SA, a precizat că discuţiile cu potenţialii investitori vor fi demarate după finalizarea construirii parcului.

“Noi ştim ce dorim să facem acolo. Tetarom IV ar putea găzdui chiar un parc fotovoltaic, iar energia să fie vândută”, a spus Găvrea. 

Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu CJ Cluj şi Consiliul Local Feleacu şi finanţat prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU): „Dezvoltare TETAROM IV” (POR – Axa prioritară 1 – “Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – Poli Urbani de creştere”).

3 parcuri industriale TETAROM

De la înfiinţarea sa în anul 2001, Tetarom SA a ajuns în 2013 să administreze 3 parcuri industriale ce însumează peste 2,8 milioane mp (teren, spaţii de birouri, spaţii de producţie, spaţii logistice), în care îşi desfăşoară activitatea peste 50 firme.

TETAROM I, de 320.000 mp, situat în Cluj-Napoca pe Str. Tăietura Turcului nr. 47, a fost inaugurat în 2005. Aici se află Incubatorul de afaceri – 50 de firme, peste 1.500 locuri de muncă, investiţie de peste 60 milioane euro.

tetarom 1Dispune de 33 de parcele cu suprafeţe între 1.100 – 48.868 mp şi de o hală multifuncţională cu 1.700 mp spaţii de birouri şi 3.200 mp spaţii de producţie.

tetarom 1 hala

TETAROM II, de 120.000 mp, este situat în Cluj-Napoca, pe Str. Emerson nr. 4. În 17 ianuarie 2006 s-a semnat contractul de asociere în participaţiune cu SC Emerson SRL, reprezentantul legal al Corporaţiei americane EMERSON, iar în prezent întreaga suprafaţă este ocupată de compania EMERSON SRL, reprezentantul în România al  corporaţiei americane EMERSON ELECTRIC.

tetarom 2

Aici au fost create peste 1.500 de locuri de muncă, iar investiţia a costat peste 120 mil. euro.

Unităţi de producţie: Centru de cercetare (peste 800 de angajaţi cu studii superioare) şi clădiri de birouri.

Activităţi principale:

* Producţia regulatoarelor de gaz cu destinaţie industrială si casnică
* Echipamente pentru medii periculoase
* Echipamente profesionale pentru construcţii
* Generatoare de mare putere pentru centrale eoliene
* Echipamente pentru energia fotovoltaică.

TETAROM III, de 1.540.000 mp, a fost înfiinţat în anul 2007, în Comuna Jucu, la 20 km de Cluj-Napoca. După ce Nokia a închis la sfârşitul lui 2011 fabrica pe care o construise aici în 2008, acum este ocupat 90% de De’Longhi SRL, Robert Bosch SRL, Transcarpatica SA, Imperial SRL, Holzart SRL, MRL Logistik Invest, Karl Heinz Dietrich International Exped SRL, Star Storage.

tetarom 3 jucu

Valoarea totală a investiţiilor clienţilor este estimată la peste 200 milioane euro, iar numărul locurilor de muncă create – peste 1.500.

Activităţi principale:

* Producţia de aparatură electrocasnică
* Producţia de componente auto
* Operaţiuni de mecanică generală.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.