Inchirierea autorizatiilor taxi este ilegala si expune la un risc enorm firmele “chiriase”

Asociatia Pentru Drepturile Taximetristilor Independenti (ADTI) si Asociatia Profesionala a Transportatorilor in Regim de Taxi si Inchiriere (APTTI) avertizeaza ca inchirierea autorizatiilor taxi este ilegala si expune la un risc enorm firmele “chiriase”. “Tinand cont ca fenomenul “inchirierii de autorizatii taxi” a luat amploare, mai ales in municipiul Bucuresti, ii avertizam pe aceasta cale pe cei ce doresc sa-si “inchirieze” autorizatii taxi de la diverse firme, ca se expun unui risc enorm, risc datorat situatiei  in care se afla majoritatea acestor firme”, se arata in comunicatul remis redactiei si semnat de Viorel Radu, presedintele ADTI, si Cristian Lazarescu, vicepresedintele APTTI.

Cei doi lideri ai taximetristilor atentioneaza ca unele societati comerciale ofera spre inchiriere autorizatii taxi fara valabilitate, fara a detine in original aceste documente si, mai mult, ca se afla in procedura de insolventa, reorganizare sau faliment si aproape toate au sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile.

“Pe aceasta cale, incercam sa facem public acest fenomen si sa-i instiintam pe cei ce doresc a “inchiria” aceste autorizatii taxi ca risca sa piarda autoturismele pe care le instraineaza acestor escroci. Odata imatriculate pe aceste firme, autoturismele nu vor mai putea fi recuperate vreodata, din cauza datoriilor care aceste firme le au catre bugetele locale si de stat, sau din cauza starii de faliment, insolventa etc.”, se arata in comunicat.

Lista autorizatiilor taxi, pe site-ul PMB

“Pentru cei ce au facut deja aceasta greseala, anuntam ca pe site-ul PMB este afisata la rubrica ,,taxi’’, lista cu autorizatiile taxi valabile la data de 10.07.2012. Aceasta lista nu este inca completa, dar in mare parte poate ajuta  la identificarea situatiei unei autorizatii sau a unor firme ce detin autorizatii. Totodata, ii sfatuim pe toti taximetristii, atat pe cei care au “inchiriate” autorizatii taxi, cat si pe cei care lucreaza pe autorizatiile altora, sa verifice cu strictete daca la bordul autovehiculului se afla autorizatia taxi sau copia conforma, precum si valabilitatea acestora”, se mai precizeaza in document.

Lipsa acestor documente atrage dupa sine, in caz de control, o amenda in valoare de 25.000 lei (250.000.000 de lei vechi), precum si imobilizarea vehiculului pe o perioada de 6 luni, prin retinerea tablitelor de imatriculare si a certificatului  de imatriculare, acestea restituindu-se doar cu dovada achitari integrale a amenzii, amenda ce in majoritatea cazurilor depaseste valoarea reala a autovehiculului (Legea 168/2010), mai avertizeaza cei doi lideri ai taximetristilor.

Certificatele de grefa sau adresele de fiscalizare nu tin loc de autorizatie

De asemenea, sefii ADTI si APTTI anunta ca certificatele de grefa sau adresele de fiscalizare semnate de catre fostul director adjunct Valentin Dobre nu tin locul autorizatiilor taxi sau al copiilor conforme si, pe cale de consecinta, cei ce au astfel de documente la bordul autovehiculului taxi risca amenda si masura suspendarii dreptului de a utiliza autovehiculul.

“Asociatiile noastre fac un apel, pe aceasta cale, catre toti cei ce se afla in astfel de situatii, sa ne contacteze pentru fi indrumati si ajutati in aceste cazuri. Solicitam, totodata, organelor Statului si Primariei Municipiului Bucuresti sa aduca la cunostinta cetatenilor aflati in asfel de situatii de riscurile la care se expun, inchiriind astfel de autorizatii ce nu sunt valabile. Cat mai curand posibil, asociatiile noastre vor face publica adevarata situatie  a acestor firme, situatie ce va cuprinde datele actualizate de la Registrul Comertului precum si numele acestor firme ce  inseala atat statul, cat si pe taximetristii naivi care nu verifica starea societatilor inainte de a inchiria autorizatii taxi”, se conchide in comunicat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.