INS: Benzinariile ne cresc cifra de afaceri la comertul cu amanuntul

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut in primele patru luni din 2012 cu 3,6% fata de perioada similara a anului trecut, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cresterea fiind de 4,2%, informeaza, marti, Institutul National de Statistica (INS. Majorarea ca serie bruta s-a datorat cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (plus 9,9%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (plus 3,3%), si a vanzarilor de produse nealimentare (plus 0,8%), iar cea ca serie ajustata s-a datorat cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (plus 9,7%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (plus 4%) si a vanzarilor de produse nealimentare (plus 1,6%).

In aprilie, comparativ cu martie, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 2,6%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (plus 7,3%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (plus 2,8%). Vanzarile de produse nealimentare au ramas neschimbate.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut pe ansamblu cu 0,8% datorita cresterii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (plus 1,6%), la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule, in magazine specializate (plus 0,9%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (plus 0,2%).

Raportat la aceeasi luna din 2011, in aprilie 2012 volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a inregistrat o crestere cu 3,4% datorata cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (plus 11%), vanzarilor de produse nealimentare (plus 1,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (plus 0,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2012, comparativ cu luna aprilie 2011 a crescut cu 3,4%, crestere datorata comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (plus 11,1%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (plus 1,9%) si a vanzarilor de produse nealimentare (1,8%). (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.