Investiţii de 239 milioane euro în Bucureşti, din fonduri europene

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), ce cuprinde 62 de proiecte de investiţii în valoare de 239 de milioane de euro, a fost aprobat, în şedinţa de astăzi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB.

PIDU va fi finanţat cu 129 milioane de euro prin POR 2014-2021, la care se adaugă contribuţia naţională de 7 milioane de euro.

Totodată, prin axele de finanţare dedicate monumentelor, se pot obţine 19 milioane euro.

Alte 84 milioane euro se pot asigura prin asocieri de tip parteneriat public privat.

PIDU Podul Calicilor
Podul Calicilor

Răzvan Sava, primarul general interimar al Capitalei, este conştient că actuala administraţie nu va avea când să pună în practică proiectele cuprinse în PIDU, dar consideră că ” am făcut un mare pas pentru modernizarea Bucureștiului”.

„În anii următori, PMB va trebui să treacă la realizarea acestor proiecte aprobate azi. Acum ele sunt planuri, planșe desenate, dar de mâine pot deveni realitate”.

PIDU Pod Mihai Voda
Pod Mihai Vodă

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana ( PIDU) vizeaza fluidiziarea circulatiei auto prin crearea unui sistem integrat de parcari si incurajarea folosirii mijloacelor de transport durabile, dar și reconfigurarea spațiilor publice urbane.

PIDU Piata Lahovari
Piata Lahovari

PIDU va reface legătura pietonală şi pe bicicletă între zona de nord a Centrului istoric (Lipscani) şi zona de sud – Rahova, care a decăzut în urma urbanizării socialiste.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.