Investițiile străine s-au prăbușit cu 24% iar Cioloș ochește Germania

ciolos-presedinte-germania-gauck“Premierul Dacian Cioloș i-a prezentat, luni, președintelui federal german, Joachim Gauck, oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitorii străini, în cadrul unei întrevederi pe care cei doi înalți oficiali au avut-o la Palatul Victoria”, precizează, luni seară, într-un comunicat, Guvernul.

Săptămâna trecută, Banca Națională a României (BNR) anunța că investițiile străine directe au scăzut cu 23,8% în primele 4 luni, de la 1,164 miliarde de euro în aceeași perioadă a anului trecut la 887 de milioane de euro.

Președintele Germaniei, Joachim Gauck, se află începând de luni într-o vizită de stat în România.

Comunicatul Executivului precizează că prim-ministrul român a informat despre intenția de a efectua în septembrie o vizită în landurile Bavaria, Badern-Wurtemberg și Westfalia și Renania de Nord, pentru extinderea cooperării economice bilaterale.

“Discuțiile au reliefat și rolul deosebit de important pe care minoritatea germană din România, românii și etnicii germani originari din România și stabiliți în Germania îl au în crearea de punți de legătură la nivel social, cultural, economic și politic”, mai informează Guvernul.

Premierul Dacian Cioloș s-a aflat la vilele de protocol de la Neptun în minivacanța de Rusalii, fiind criticat de mass-media și de mulți politicieni pentru lipsa de reacție la inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.