Investitorii germani: Referendumul a esuat, politicienii sa isi indrepte atentia catre problemele economice

Reprezentantii investitorilor germani in Romania le cer politicienilor sa revina la rezolvarea problemelor economice, in special cele legate de stabilitate si predictibilitate, dupa ce referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu a esuat, se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

“Conform ultimelor estimari oficiale, referendumul a esuat din cauza prezentei reduse la vot (participare sub 50% din cei inscrisi pe listele electorale). Ne dorim ca politicienii, asa cum a promis premierul Victor Ponta, sa isi indrepte acum atentia asupra problemelor economice, pentru ca economia romaneasca sa isi revina. Ceea ce e important in momentul de fata pentru economie este stabilitatea si predictibilitatea conditiilor cadru, cum ar fi dreptul muncii, o protectie mai buna a proprietatii intelectuale, dar si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, cresterea transparentei in cadrul licitatiilor publice si in general un dialog permanent al Guvernului cu reprezentantii mediului de afaceri“, precizeaza reprezentantii Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

Comunitatea de afaceri din Romania a anuntat recent crearea unei coalitii, din care fac parte, printre altii, CIS, AmCham si alte camere de comert, ca raspuns la deteriorarea mediului economic, cauzata inclusiv de recentele turbulente venite din zona politicului.

Parteneriatul, care vizeaza stabilitatea si cresterea economica, reuneste organizatii precum Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), Consiliul Investitorilor Straini (CIS), Fundatia Romania Business Leaders (RBLF), Camera de Comert Olanda-Romania, Camera de Comert Romano-Britanica, Camera Bilaterala de Comert si Industrie Romano-Canadiana, Camera de Comert Bilaterala Romania-Irlanda, Camera de Comert si Industrie Romania-Finlanda, Asociatia de Afaceri Danezo-Romana si Camera Bilaterala de Comert Romania-Cipru. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.