Ioan Rus și-a instalat oamenii la CFR

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, i-a învestit astăzi în funcție pe Iosif Szentes, director general al SNTFC CFR Călători, și pe Dan Costescu, director general al CNCF CFR SA.

Costescu fusese deja numit în funcție în 27 februarie, după demisia lui Ionel Voicu, din motive personale.

Și Szentes a fost anunțat drept noul șef al CFR Călători, chiar în ziua demisiei fostului director Vasile Secară. După două zile s-a elucidat și motivul demisiei: Secară este cercetat sub control judiciar din 4 februarie de procurorii DNA.

În 13 februarie a demisionat și directorul general al CFR Marfă, George Buruiană, după nici un an, „din motive personale”.

„Numirea celor doi directori s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile art. 35 (1) din Ordonanţa de Urgenţă nr. 109/30.11.2011, privind Guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice”, precizează MT într-un comunicat remis redacției.

La începutul lunii martie, AGA a CFR Călători SA a aprobat numirea a trei noi membri în CA al companiei: Iosif Szentes, Ionela Adriana Atanasiu și Dan Iulius Plaveti.

În aceeași hotărâre AGA au fost reconfirmați următorii membri ai CA: Alexandrina Corina Gătej – Președinte, Dana Rachila Galben și Alexandru Petrescu.

La CFR SA, componenţa Consiliului de Administraţie (CA) a fost stabilită prin Hotărârea AGA nr. 11 din 16 februarie: Dan M Costescu, Raicu Şerban, Piţigoi Marius Mihuţ, Jorj Mircea Creţu Nicolae Viorel.

„Membrii Consiliilor de Administrație ale celor două companii au fost numiți în conformitate cu dispozițiile OUG nr.109/30.11.2011”, insistă MT, în comunicat.

rus si costescu

“Am încredere că  experiența dumneavoastră profesională va fi un avantaj pentru companiile pe care le conduceți, companii, care bine gestionate pot conduce la îmbunătățirea pieței de transport. Activitatea comercială a operatorilor este strâns legată de infrastructura pe care dumneavoastră o gestionați, o infrastructură care trebuie să ofere condiții optime de transport, și aici vă asigur că fondurile bugetare sunt atribuția mea. Un ministru bun  trebuie să convingă echipa de guvernare că are nevoie de acest suport financiar, însa bine fundamentat. Rolul și sarcina dumneavoastră este să vă concentrați  pe  absorbția de fonduri europene, să reusiți să atrageți cât mai mulți bani europeni pentru derularea proiectelor feroviare și să relansați transportul feroviar de călători în România”, le-a spus Ioan Rus, potrivit comunicatului, celor doi noi directori.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.