Ioan Rus: Transalpina este deschisă cu statut de drum în lucru deşi se află în situaţia de copil orfan

Ioan Rus, noul ministru al Transporturilor, a declarat astăzi, la Alba Iulia, că Transalpina este deschisă circulației dar are statut de drum în lucru, chiar dacă se află în situaţia de “copil orfan”, pentru că nimeni nu mai lucrează la refacerea ei. Precizarea cu deschiderea circulaţiei vine după anunţul de la începutul lunii iulie al CNADNR, potrivit căruia, pe DN67C – Transalpina se permite traficul rutier numai între localitățile Bengești și Rânca, între km 0 şi km 34,5, restul până la 148 km – distanţa spre Sebeș – fiind interzis maşinilor.

„Transalpina este deschisă, atâta doar că are un statut de drum în lucru, adică cu restricțiile de rigoare, atenționat fiecare să umble cu grijă acolo, că nu-s finalizate chiar toate chestiunile. Transalpina este în situația de copil orfan. Adică ea n-a fost preluată de către CNADNR de la constructor. Constructorul (Romstrade, n.r.) e în faliment sau nu știu exact cum e, a preluat-o o firmă de insolvență – o primă firmă de insolvență care a renunțat, și-au dat demisia din insolvență și a luat-o a doua, care nici aia… Transalpina, deci, e un copil orfan, care n-are tată, n-are mamă în acest moment și încercăm să vedem prin ‘serviciile de protecție socială, de asistență, de casa copilului’ să-i găsim o soluție în acest moment. Ăsta e adevărul-adevărat”, a spus ministrul Transporturilor.

CNADNR anunţa că sectorul de drum cuprins între Rânca și Sebeș este închis circulației publice pe toată perioada anului, din cauza nefinalizării lucrărilor de construire și a „imposibilității asigurării condițiilor de siguranță a traficului rutier”.

Totodată, reprezentanţii companiei precizau, într-un comunicat de presă, că în cazul producerii unor accidente rutiere pe sectorul închis circulației publice responsabilitatea aparține în totalitate conducătorilor auto.

Narcis Neaga, directorul general al CNADNR, l-a însoţit astăzi pe noul ministru al Transporturilor într-o vizită de lucru pe șantierul lotulul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie, care nu a fost inaugurat în decembrie 2013 odată cu loturile 1, 2 şi 4, deoarece pe o porţiune de 6 km din el, de la Sălişte la Cunţa, au survenit alunecări de teren din zonă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.