Iohannis: Parlamentul s-a transformat în scut pentru Ponta

Preşedintele Klaus Iohannis îi cere din nou demisia lui Victor Ponta, după votul din Camera Deputaţilor care l-a salvat pe premier de începerea urmăririi penale pentru 3 fapte de conflict de interese, precizând că Parlamentul nu ar trebui să obstrucţioneze actul de justiţie.

Şeful statului şi-a exprimat regretul că actuala coaliţie de guvernare s-a transformat într-un scut de protecţie pentru Victor Ponta în faţa justiţiei.

”Îmi menţin punctul de vedere conform căruia Parlamentul nu ar trebui să obstrucţioneze actul de justiţie. Regret faptul că astăzi coaliţia de guvernare a impus o decizie în sens contrar. Regret, totodată, faptul că Parlamentul s-a transformat într-un scut de protecţie pentru persoana Victor Ponta, bănuită de fapte penale. Este o dovadă de maximă iresponsabilitate şi de sfidare la adresa cetăţenilor faptul că parlamentarii ce alcătuiesc majoritatea împiedică justiţia să-şi facă datoria, sunt dispuşi să distrugă instituţia Parlamentului, aşa cum ar trebui ea să funcţioneze într-un stat de drept şi să afecteze imaginea României pentru a salva politic o singură persoană”, a precizat preşedintele Klaus Iohannis, într-o declaraţie transmisă de Administraţia Prezidenţială la scurt timp după votul Camerei Deputaţilor.

Şeful statului a mai afirmat că ”majoritatea parlamentară refuză să accepte semnalul dat de cetăţeni, care a fost unul foarte clar: stop corupţiei, politică făcută cu integritate şi responsabilitate”.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine în continuare că soluţia pentru ieşirea din actuala situaţie este demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.